Vijf jaar vakantiemaatjesVoor de vijfde keer, een lustrum, wordt Vakantiemaatjes georganiseerd. ‘We doen het met het hele team, het is wel even aanpoten zo voor en in de vakantie, maar als je dan die blije gezichten van de kinderen ziet, daar doe je het voor!’, aldus Margrett van Buytene van Jong Perspectief. 

‘Het is een feest om Vakantiemaatjes te organiseren’, vertelt Margrett van Buytene van het maatjes- en mentorproject Jong Perspectief. ‘Het project is gestart in coronatijd, maar voorziet elke zomervakantie in een grote behoefte. De zomerperiode is niet voor alle gezinnen een ontspannen tijd. Denk aan gezinnen die zelf niet met vakantie kunnen, doordat er geen financiële ruimte is, of gezinnen waar de aandacht naar een broertje of zusje met een handicap uitgaat, of een ouder die ziek is. Dan biedt een vakantiemaatje uitkomst en beleeft het kind een gezellige dag samen met het vakantiemaatje en zijn ouders ontlast. Het is voor ouders ook fijn om te zien dat hun kind dan geniet.

Vorig jaar en ook dit jaar zijn er ook een aantal gezinnen die Vakantiemaatje zijn. ‘Als we op stap gaan, kunnen we makkelijk nog een kind meenemen’, horen we dan vaak. ‘En dat pakt leuk uit, een Oekraïense moeder mailde deze week: ‘Afgelopen zomer hadden de meisjes de kans om onvergetelijke dagen door te brengen met jullie hulp en de hulp van een geweldige Nederlandse familie. Dit jaar zouden we graag willen dat ze dezelfde kans krijgen.
Daar gaan we voor!’En lijkt het u ook leuk om vakantiemaatje te zijn, aanmelden kan via www.jongperspectief.nl/vrijwilligers

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-