stembus 2De 55 stembureaus in Zoetermeer zijn om 7.30 uur open gegaan en het stemmen voor de Europese Verkiezingen komt langzaam op gang. Om 11 uur was het opkomstpercentage 8,5%. Voor de vorige EU Verkiezingen in 2019 was de totale opkomst in Zoetermeer 39,01%, maar stemmen kan nog tot 21.00 uur vanavond.

De verschillende partijen zijn al weken bezig met hun campagnes en hopen dat zoveel mogelijk mensen naar de stembus zullen gaan vandaag. Stemmen voor de Europese Verkiezingen is belangrijk omdat veel wetgeving, regels en beleid mede bepaald wordt door Europa. Op het gebied van milieu, veiligheid, migratie, sociaal beleid enz. heeft de EU veel invloed op de regelgeving in Nederland.

Uit Zoetermeer hebben twee kandidaten zich beschikbaar gesteld voor de Europese Verkiezingen: Wethouder Ingeborg ter Laak staat als nummer 2 op de lijst van het CDA voor de verkiezingen en Marco van den Boomgaard is verkiesbaar voor Forum voor Democratie. Ingeborg ter Laak heeft lang uitgekeken naar de verkiezingsdag en roept iedereen op om vooral naar de stembus te gaan: "Het is nu aan jou om de toekomst van Europa te bepalen. Ik hoop natuurlijk dat je op mij stemt, maar hoe dan ook: ga stemmen! Want de toekomst van Europa - en daarmee die van Nederland - ligt in jouw handen."

 

Toegankelijkheid stembureaus

Op de achterzijde van de kandidatenlijst, die bij iedere stemgerechtigde in de bus valt, staat vermeld waar u kunt gaan stemmen. Alle stembureaus zijn toegankelijk volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid, waar nodig zijn tijdelijke maatregelen genomen. Bij alle stembureaus is een (tijdelijke) gehandicaptenparkeerplaats aanwezig.

Het stembureau in het Stadhuis-Forum is extra ingericht voor mensen met een visuele beperking. Op dit stembureau kunnen mensen ook stemmen met behulp van een soundbox en stemmal.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-