Franx3Afgelopen zaterdag heeft kunstgarage Franx de feestelijke opening gehouden van twee nieuwe prikkelende exposities, ‘Recovery Room’ van Louise te Poele en ‘Groen’van de Rotterdamse Mesh Print Club.

In ‘Recovery Room’ exposeert Louise te Poele magische, surrealistische taferelen in fotografie en ruimtelijke werken. De Rotterdamse Mesh Print Club exposeert met ‘Groen’ waarbinnen de kunstenaars het gelijknamige thema verkennen in een scala aan zeefdrukken.

Franx2Elk jaar vormt het thema ‘groen’ een onderwerp voor een nieuwe expositie bij Franx. Dit jaar krijgt het vorm in fotografie, botanische installaties en zeefdrukken. “Ik experimenteer graag,” vertelt kunstenaar Louise te Poele over ‘Recovery Room’. Aan de muur hangen grote kleurrijke foto’s met een surrealistische tafereel van planten, bollen, veren en andere bijzondere elementen.

Het publiek krijgt ook een kijkje in het proces om zo’n tafereel te fotograferen, want Louise heeft een aantal composities tentoongesteld. “In fotografie kun je heel veel spelen. Ik stop er verhalen in uit mijn dagelijks leven,” legt Louise uit aan het belangstellende publiek. De kunstenaar creëert graag haar eigen wereld in het werk dat ze maakt. “Ik probeer met mijn werk te laten zien dat je de schoonheid kunt ontdekken waar je het niet verwacht. Daarmee breng ik een troostende, helende versie van de wereld.”

Franx4Zeefdrukken

In de naastgelegen galerij kijkt het publiek gebiologeerd naar de zeefdrukken van de expositie Groen. Kunstenaars van Mesh Print Club laten het thema ‘groen’ op uiteenlopende manieren zien: variërend van de nadruk op de kleur groen tot aan ecologische bewustwording. In de expositie zijn werken van Laura Aranda, Ivan van Beek, Ingrid Bosman, Rosaida Brahim, Olivia Cosson, Kazuma Eekman, Pedro Gil Farias, Juliana Giraldo, Roderick van Hasselt, Tomas Karssies, Setsuko Maho, Susanne Pietsch en Judith de Rond te zien.

De kunstenaars zijn allemaal lid van de Mesh Print Club, een experimentele zeefdrukwerkplaats in het centrum van Rotterdam. In de expositie is de veelzijdigheid van het zeefdrukken terug te zien in abstract, illustratief en fotografisch werk. “Het is leuk om met anderen op onze zeefdrukplaats te werken,” zegt kunstenaar Juliana. “We maken hele verschillende dingen.“

Franx5Verderop vertellen andere kunstenaars meer over hun werk en de techniek van zeefdrukken. “Verrassende kleuren om te zien,” zegt host Karin na de uitleg van kunstenaar Judith de Rond. “Dat is de magie van zeefdrukken.”

Nevenprogramma

Wie zich wilt laten verrassen door de intrigerende wereld van groen moet zeker binnenkort een bezoekje brengen aan Franx. De exposities ‘Recovery Room’ en ‘Groen’ zijn tot en met 14 juli te zien in kunstgarage Franx aan de Vlamingstraat 1 in Zoetermeer. Franx is wekelijks open van dinsdag tot en met zondag en de toegang is gratis.

Franx1Bezoekers die graag wat meer verdieping zoeken, kunnen meedoen aan enkele activiteiten. Zo zijn tijdens Meet the Makers enkele kunstenaars aanwezig om meer te vertellen over hun werk (gratis, aanmelden niet nodig). Op 14 juni en 5 juli kun je meedoen aan het 'Schrijfavonturen Schrijfcafé' waarbij je onder leiding van Jannie van Maldegem de expositie onder woorden brengt. Zoetermeerders van 65 jaar en ouder kunnen op 19 juni om 11.00 uur gratis meedoen aan ‘Op de koffie bij Franx’, waarbij kunstenaar Louise te Poele een speciale workshop geeft.

Tot slot kun je op 23 juni ook meelopen bij de Wondertocht van PJ Roggeband, die Zoetermeer op eigenwijze manier verkent. Laat je verwonderen door historische anekdotes en literaire gedachtenspinsels en bekijk Zoetermeer door andere ogen.

Kijk voor de precieze data en tijden, prijs en aanmelden van deze activiteiten op www.kunstgaragefranx.nl/activiteiten-kalender

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-