DSC 6352logoDe Zoetermeer actief agenda staat vol met activiteiten, grote en kleine. Soms alleen geschikt voor volwassen, andere juist voor kinderen en de meeste voor de hele familie. Dorien Luijten en haar kinderen Anna-Sofia (9) en Sepp (7) genoten van de voorstelling van Circus Snor bij Kinderboerderij ’t Geertje.

Al 10 jaar reist Circus Snor in de zomer door Nederland en het heeft dit keer een hele bijzondere plek uitgekozen om neer te strijken. Dit circus uit Utrecht zette de tent neer op Kinderboerderij ’t Geertje. Ze toeren van juni tot en met september rond met hun show ‘Fête Magnifique’, een interactieve voorstelling.

Wij mochten de eerste show van dit weekend bezoeken en laten jullie weten hoe we het vonden.
We werden heel erg gastvrij ontvangen door Jasper en zijn circusartiesten. Van tevoren heb ik gesproken met Larissa, de sterkste vrouw van dit circus. Zij zit nu drie jaar bij Circus Snor maar is al acht jaar geleden begonnen met oefenen bij het jeugdcircus in Groningen. Een acrobaat ben je voor het leven. OpperSnor Jasper is zelfs al sinds zijn 13de circusartiest en heeft zich vooral gestort op het aanleren van acts aan toekomstige artiesten, voordat hij een echt circus begon door de aankoop van een ouderwetse circustent.

Voordat de show begint mogen de kinderen gebruiken maken van alle circusmaterialen, bellen blazen, hoelahoepen en zelfs een rondje draaien in de draaimolen. Allemaal samen met de circusartiesten. Bij de foodtruck kan je lekker popcorn halen of een suikerspin. Ook in de pauze kunnen alle kinderen de piste in om lekker te spelen en dingen uit te proberen.

 DSC 6209  DSC 6434logo

 

DSC 6254logoDe circustent is zo ingericht dat alle kinderen rondom de piste kunnen zitten, met hun neus volop in de actie. De grote kinderen, zoals de circusdirecteur ons noemde, mochten op de rest van de tribune zitten. Het is allemaal heel kleinschalig dus je kan je kinderen goed in de gaten houden. Zo kan iedereen zien wat er gebeurt en blijft het voor iedereen leuk.

De show is volop in ontwikkeling en geen enkele voorstelling is hetzelfde, deze verandert constant. Soms laten ze er wat uit, soms groeien er nieuwe acts die ze toevoegen. Sterke Vrouw Larissa wist mij te vertellen dat er zelfs mensen zijn die zowel de eerste als de laatste voorstelling komen bezoeken om te zien wat het verschil is. Het ziet er uit alsof ze veel lol met elkaar hebben, de hele show bestaat uit grapjes en per ongeluk expres-foutjes, maar zeker ook veel wauw-momenten. Er mochten zelfs vaders de piste op om te laten zien hoe sterk ze zijn.

Bij dit circus hoef je niet stil te zitten, het is constant in beweging en je kan niet anders dan je verbazen over de kracht en talenten die mensen bezitten.

 DSC 6615logo  DSC 6211logo

 

Circus Snor is de hele zomer van huis weg en ze logeren op de plek waar ze optreden. Het is een hele drukke tijd maar zoals ze zeggen: “Na de zomer zijn we heel sterk geworden en zijn onze spierballen twee keer zo groot”.

Sepp: ”Kon de sterke mevrouw echt dat metaal buigen?”

 Circus Snor
Kinderboerderij ’t Geertje
zaterdag 8 juni / zondag 9 juni 10:30 / 15:00
Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis
Kaarten kosten € 14,- per persoon
www.circussnor.nl 


Groetjes van Dorien, Sepp en Anna-Sofia

 Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-