Opening Urban Skatepark 003
De nieuwe skateplek in het Heempark in Oosterheem is feestelijk geopend door scholier Jelte en burgemeester Michel Bezuijen. De gemeente heeft het skatepark voor jonge kinderen aangelegd na een handtekeningenactie van Jelte, die ruim 600 keer werd ondertekend.

Buurtbewoners konden tijdens de opening genieten van een BMX-clinic en een skateles door jongeren uit de buurt. Al gelijk bij de opening werd het park volop gebruikt door jongeren met skates, stepjes en BMX-fietsen. Burgemeester Bezuijen: “Het park wordt al een tijdje goed gebruikt door de jeugd, ik fiets hier regelmatig langs en het is er altijd druk!”

 Opening Urban Skatepark 006  20240612 46215

Handtekeningen voor skateplek

Twee jaar geleden verzamelde de toen 9-jarige Jelte 640 handtekeningen voor een nieuwe skateplek in de buurt. Burgemeester Bezuijen en wethouder Ter Laak van Zoetermeer zijn enthousiast over het initiatief van Jelte. Wijkwethouder Ter Laak: “Het is heerlijk dat de buurt meedenkt over de leefbaarheid van de wijk”. Burgemeester Bezuijen voegt toe dat Jelte echt een goed verhaal had waarom deze skatepark er moest komen: “Kinderen moeten in Zoetermeer lekker buiten kunnen spelen. Daar werken we vanuit de gemeente graag aan mee.”

Samen met ontwerpbureau OFFMA hebben Jelte en zijn klasgenoten van basisschool Het Noorderlicht een ontwerp gemaakt voor het skatepark. Buurtbewoners dachten mee over een geschikte plek in de wijk. Het resultaat is een laagdrempelige skateplek waar kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen steppen, skaten, skateboarden of BMX’en. Naast het skatepark is ook een urban schaaktafel aangelegd.
De skatebaan is uitdagend, met verschillende obstakels om trucjes mee te kunnen doen, maar goed geschikt voor kinderen. De hellingen zijn niet té steil en hoog, zodat het niet te gevaarlijk wordt om er te oefenen.

 20240612 46219  20240612 46222

De skatebaan ligt in het Heempark in Oosterheem, naast het voetbalveld en het (straat)basketbalveld. Dit is in het Heempark ter hoogte van de kruising Tasmanië en Tenerife.

Foto’s: Patricia Munster en Rita Soutendijk

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-