keti koti zoetermeer 2023 090De gemeente organiseert een Stadsgesprek voor iedereen die zich betrokken voelt bij Keti Koti en bij de stad. Voor veel mensen en Zoetermeer heeft Keti Koti een serieuze betekenis. De gemeente wil op 20 juni met de inwoners de herdenking en viering in de toekomst vorm geven.

Dit jaar wordt Keti Koti, de herdenking van het slavernijverleden, in Zoetermeer gehouden op zondag 30 juni. De herdenking start om 11 uur in de Nicolaaskerk en wordt om 13.15 uur voortgezet bij de herdenkingsplaquette voor de afschaffing van de slavernij op het Rakkersveld in Palenstein.


Voor Keti Koti in de komende jaren wordt een Comité opgericht, dat zich bezig zal houden met de organisatie en invulling van de herdenking en viering. Tijdens het Stadsgesprek op donderdag 20 juni staan de volgende vragen centraal: - Waarom vinden wij het belangrijk om Keti Koti met elkaar te herdenken en te vieren?
Hoe moet de herdenking en viering eruit gaan zien, zodat veel Zoetermeerders zich gezien en betrokken voelen?

Bij het stadsgesprek zal burgemeester Bezuijen ook aanwezig zijn. U kunt zich aanmelden voor het stadsgesprek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Het stadsgesprek wordt gehouden in Het Wapen van Zoetermeer, Zegwaartseweg 31.

Donderdag 20 juni, 19.00 tot 22.00 uur

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-