Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Doodstraf voor het doden van een boom?

boombastJe zult maar boom zijn in Zoetermeer. Onzekerheid troef. Een stambroeder is recent doorboord en vergiftigd. De dader ligt op het kerkhof. Vast niet onder een boom. Omdat ik de totale waanzin niet begrijp, ga ik me ook geen blad voor de mond nemen. Is deze zieke geest (en beslist geen verwant) een buurtbewoner die bang is dat het voor koelte zorgend bladerdak het zonnepaneel op zijn dak benadeelt? Of bang dat in de herfst zijn tot waterbassin gevormd betegelde tuin wordt voorzien van bruingele bladerpracht? Of is het een wappie die denkt dat de geproduceerde zuurstof van de boom een reptiel van hem maakt? Welke psychiater durft het aan om het brein van die dader te ontrafelen? Moet minstens een boom van een kerel zijn. Alhoewel, echt nodig? Hoe nietig klein ben je als je een boom vermoordt. Zijn die gedachten in dat zeer kleine breintje wel te doorboren? Bang om reptiel te worden en toch gif spugen. Een gevaarlijke klus voor de zieltjesknijper lijkt dat te worden. Maar het moet wel gebeuren. Een boom doodmaken, dat is minstens TBS met dwangverpleging. Maar ja, een goede advocaat maakt er weer wel een taakstrafje van. Als het dan maar bladblazen wordt. Met een rietje.

 

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-