gro up lanceert bijzonder kinderboek en stripverhaal ter ere van KinderboekenweekOp de eerste dag van de Kinderboekenweek, woensdag 2 oktober, werd een bijzonder kinderboek gelanceerd dat geschreven is door pedagogisch beleidsmedewerkers van gro-up. Ook werd er een interactief stripverhaalsjabloon onthuld, waarmee oudere kinderen hun eigen stripverhaal kunnen creëren.

‘Spannend, een nieuwe school’ vertelt het verhaal van Javi, een jongen die net verhuisd is en voor het eerst naar een nieuwe school gaat. Het boek is meer dan alleen een spannend avontuur, elk hoofdstuk eindigt met vragen die uitnodigen tot reflectie en gesprek. Dit maakt het boek een waardevol hulpmiddel voor pedagogisch medewerkers om met kinderen in gesprek te gaan. Het boek sluit aan bij de pedagogische visie van gro-up, waarin de sociaal-emotionele ontwikkeling centraal staat en er voor kinderen veel ruimte is om over persoonlijke ervaringen en gevoelens na te denken en te praten.

Stripverhaalsjabloon stimuleert creativiteit

Naast het kinderboek lanceerde gro-up ook een interactief stripverhaalsjabloon, voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Met dit sjabloon kunnen kinderen hun eigen stripverhaal maken door tekstballonnen en illustraties uit te knippen en in te voegen in de bijgeleverde strippagina’s. Deze creatieve activiteit stimuleert kinderen om hun eigen verhalen te bedenken en op een speelse manier hun fantasie en probleemoplossend vermogen te ontwikkelen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-