Foto westerparkdag

Op zondag 27 mei, eerste Pinksterdag, wordt de Westerparkdag gehouden! Die dag komen verschillende verenigingen laten zien wat het Westerpark zo bijzonder maakt.

Je kunt bij ’t Westpunt terecht van 13.00 tot 17.00. Er worden rondleidingen gegeven door de Natuurtuin, je kunt een natuurpad volgen door het park, een eigen bijenhotel maken en nog veel meer! Natuurgidsen van IVN zetten een natuurpad uit, waarbij je langs bijzondere plekken in het park wordt geleid. Jong en oud kan die dag, door het uitvoeren van allerlei kleine, leuke, maar ook leerzame opdrachten meer te weten komen over het Westerpark. Natuurlijk zijn de opdrachten niet gevaarlijk, maar het gebruik van al je zintuigen is wel vereist. Kijk, ruik, voel en luister dus goed!
Suzanne Ramselaar van Het Gezondheidscentrum geeft uitleg over de heilige Maya-kalender, innerlijke kracht en energie.

Kleurwedstrijd

Ook kun je meedoen met de kleurwedstrijd. De kleurplaat is hier te downloaden. Op  www.ivnzoetermeer.nl. vind je ook meer informatie over de dag.

Het jaar van de bij

obj-bij2012  is het Jaar van de Bij, daarom komt Imkerij de Honingpot van alles vertellen en laten zien over bijen. Bijen zijn heel erg belangrijk, zij bestuiven de bloemen zodat ons voedsel kan groeien! Voor meer informatie over het jaar van de bij kun je terecht op Jaar van de Bij.

Een bij hoort erbij!

Wil je met eigen ogen zien hoe het er aan toe gaat in een echt bijenvolk? Breng dan een bezoek aan de bijenstal van kinderboerderij "het Buitenbeest".

Kijk op je gemak hoe de bijen in de vitrinekast en de ouderwetse 2012 0516072korf ongestoord doorgaan met hun dagelijkse beslommeringen. Je komt vast onder de indruk van hun goed georganiseerde huishouden waar iedereen een belangrijke taak heeft. Zie hoe ze af en aan vliegen en thuiskomen met stuifmeel aan hun pootjes. En als je heel veel geluk hebt......kun je zelfs de koningin zien!

Hier kunt u een bijenzoek kaart downloaden waarop u de verschillende bijen in en rond de tuin kunt leren herkennen.

-advertenties-

-goede doel-