20181003 133787De wijkposten in Zoetermeer worden komend jaar gesloten omdat steeds minder inwoners gebruik maken van deze wijkposten. De wijkpostmedewerkers merken deze afname in bezoekers, ze hebben nu vaak te weinig te doen op een dag.


De wijkposten hadden zowel dienstverlenende taken als een netwerkfunctie. Van de dienstverlening, zoals het doen van meldingen of het ophalen van hondenpoepzakjes en strooizout, wordt te weinig gebruik gemaakt. Meldingen kunnen ook digitaal gedaan worden en de gemeente stopt met de uitgifte van hondenpoepzakjes en strooizout. De wijkpostmedewerker worden door de gemeente begeleid naar een alternatieve, passende functie.

 

Netwerkfunctie blijft

De netwerkfunctie van de wijkposten blijft wel, maar alleen voor de partners in de wijk zoals politie, woningbouw, Wijk en Agent Samen enz. Zij kunnen in de wijkposten afspreken voor vergaderingen. In Noordhove Seghwaert sluit de wijkpost aan de Roggeakker op 1 mei zijn deuren. De andere wijkposten zullen voor de zomervakantie volgen.

 

Enjoy life

De wijkpost in Oosterheem, Enjoy Life, blijft wel bestaan. Enjoy life is een samenwerking tussen wijkpartners op het vlak van zorg, welzijn en veiligheid. Inwoners kunnen hier binnenlopen en hun vragen stellen aan de verschillende partners, ook zijn er veel inloopspreekuren van de wijkpartners.

-advertenties-

-goede doel-