D66 Rens Raemakers IKC KlimboomTweede Kamerlid Rens Raemakers, woordvoerder kinderopvang en kindregelingen, bezocht met een delegatie van D66 Zoetermeer, op 11 maart IKC Klimboom. Raemakers kreeg een rondleiding en ging in gesprek met de directie en medewerkers van IKC Klimboom.

Rens Raemakers: “Dit kabinet investeert fors extra geld in kinderopvang en voorschoolse educatie. Dat is belangrijk, want de eerste vier jaar zijn cruciaal voor de ontwikkeling van een kind. Ik vond het mooi om vandaag in Zoetermeer met eigen ogen te zien hoe de kinderen hier ‘spelend leren’ van elkaar en van de betrokken medewerkers.”

Een Integraal Kindcentrum (IKC) is een voorziening voor kinderen van 0-13 jaar waar ze gedurende de dag spelen, leren en andere kinderen ontmoeten. Binnen IKC Klimboom werken kinderopvangorganisatie De Drie Ballonnen en schoolbestuur OPOZ intensief samen op het gebied van kinderopvang en daltononderwijs om een aanbod van educatie, opvang, zorg en vrije tijdsbesteding vorm te geven.
Er is een dagprogramma van 7 tot 7 en er wordt gewerkt vanuit één team en één
visie. Dit geeft de kinderen structuur, duidelijkheid en rust. Dit geeft ouders de mogelijkheid om de zorg voor hun kinderen en werk goed te combineren.

D66 Zoetermeer is een warm voorstander van de ontwikkeling van IKC’s in de stad. Samenwerking tussen verschillende partners op één locatie biedt de beste mogelijkheden voor een evenwichtige en brede ontwikkeling van kinderen.

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-