DSC 0326De voorronde van het NK knikkeren wordt woensdagmiddag 15 mei gehouden bij IKC Klimboom in Buytenwegh. Met stralend weer maken de 120 knikkerende deelnemers er één groot feest van. Naast knikkeren zijn er ook veel andere activiteiten, zoals springkussens, spelletjes en muziek.

De kinderen konden zich ter plaatse inschrijven en hun knikkertalent met elkaar meten. Veel kinderen hadden zich al van tevoren op gegeven, de kinderen van IKC Klimboom konden ook meedoen aan enkele workshops in de pauze, zodat ze het knikkeren extra goed in de vingers hebben.

DSC 0314  DSC 0319 
DSC 0334  DSC 0336 

De beste 16 kinderen mogen naar de landelijke finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen, zij krijgen van de organisatie twee vrijkaartjes, één voor zichzelf en één voor een begeleider. De voorronde in Zoetermeer wordt georganiseerd door House of sports, samen met de sportcoördinatoren van Zoetermeer en enthousiaste ouders van IKC Klimboom. Stichting Mooi verzorgt de activiteiten rondom het knikkeren, zoals knutselen en springkussen. Voor alle kinderen is er ook popcorn en fruit na alle inspanningen.

 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-