charity gala dinner cheque 1Het Charity Gala Diner Zoetermeer, donderdag 6 juni bij Hofstede Meerzigt, heeft €47.500 euro opgeleverd. De opbrengst werd met mede gerealiseerd dankzij veilingmeester en cabaretier Sjaak Bral. Hij spoorde op zijn eigen humoristische wijze de gasten in de hofstede aan tot hoge biedingen.

Ruud Steggerda van Floravontuur Promotie Zoetermeer en Bert de Boer van de Activin Wine Group maakten samen met Burgemeester Charlie Aptroot aan het einde van de avond de opbrengst bekend aan Jessica Pouw en Stella Fletterman van Stichting Happy Days en aan Hilbrand Nawijn, voorzitter van de Vrienden van het LangeLand Ziekenhuis.

charity gala dinner cheque 2  charity gala dinner edsilia rombley 

Herrie op Tafel

Er arriveerde een gezelschap van ruim honderd gasten bij restaurant Hofstede Meerzigt, dat voor het overgrote deel bestond uit Zoetermeerse en regionale ondernemers. Tevens was het voltallige college van burgemeester en wethouders aanwezig. In een vernieuwde actieve programmaopzet werd de avond geopend in de zonnige tuin van de hofstede. Hier werd, na het aperitief en de introductie door directeur Ruud Steggerda van Floravontuur, rondgegaan met de eerste gerechtjes van de menukaart. Eenmaal binnen werden de aanwezigen verrast met het concept Herrie op tafel: de zwarte brigade van leerlingen van ROC Mondriaan liepen af en aan met een keur aan culinaire hoogstandjes, bedacht en bereid door topchefs Alain Adriaanse van Hofstede Meerzigt en Vincent Dullaart van ROC Mondriaan. Het dessert werd verzorgd door Jeroen van der Geest, chefkok van De Heeren van Soetermeer, dat ook deelnemer is aan festival Bodega Norton Culinair.

Het diner werd muzikaal omlijst door The Triplicats en er werd afgesloten met een swingend optreden van Edsilia Rombley.

 

Foto’s: Chris Lans

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-