20180503 126638De openstelling van buitenbad Het Keerpunt in de zomervakantie is onzeker. Maandagavond vertelde wethouder Ter Laak in de raadsvergadering dat Sweet Lake Wellness om ontheffing van de verplichte openstelling heeft gevraagd in verband met sloopwerkzaamheden.


De veiligheid van zwemmers zou niet gegarandeerd kunnen worden tijdens de sloopwerkzaamheden. Bij de verkoop van zwembad Het Keerpunt in 2014 heeft de gemeente de verplichting opgenomen dat het buitenbad elke zomer 8 weken opengesteld diende te worden. Al eerder moest de gemeente Zoetermeer naar de rechter om de openstelling af te dwingen, nu heeft Sweet Lake Wellness gevraagd om van de regel af te wijken vanwege hun verbouwing.


Volgens wethouder Ter Laak is er nog geen besluit genomen, ze is nog in gesprek met de eigenaren van Sweet Lake Wellness. Wel deed de wethouder de toezegging om nog deze week in een memo duidelijkheid te geven over de openstelling van het zwembad.

 

Smoesjes van Sweet Lake Wellness

De LHN, die tijdens de raadsvergadering vragen stelde over het Keerpunt, is verbaasd dat er juist nu gebouwd moet worden na jaren van stilte. De LHN verwacht van de wethouder dat zij er alles aan doet om het zwembad toch open te krijgen. “Anders rest alleen het Noord Aa nog ter verkoeling en daar is onlangs al blauwalg geconstateerd”, aldus Hanneke Wortel van de LHN.
Ook Marijke van der Meer (Zó! Zoetermeer) had weinig vertrouwen in Sweet Lake Wellness: “Al te vaak hebben we smoesjes gehoord. Ik stel voor dat we goed in de gaten houden of ze de afspraken nakomen en anders naar de rechter gaan om dit af te dwingen”.


Wethouder Groeneveld reageerde nog even op de overlast van blauwalg in het Noord-Aa: “We zijn er continu mee bezig, met plannen op lange en korte termijn”. Op korte termijn wil de wethouder het Kinderstrandje schoonspoelen en waterperoxide inzetten tegen de blauwalg overlast. De waterkwaliteit is op dit moment in orde, zo bleek uit de laatste metingen, maar al vroeg in het seizoen werd de eerste blauwalg geconstateerd.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-