Eerste prijs Gertjan van der Kooij

Eerste prijs, foto door Gertjan van der Kooij

Ook dit jaar organiseerde Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd om de betrokkenheid bij de bijen en hun onmisbare rol als bestuiver te vergroten. Met 748 inzendingen was het aantal veel meer dan voorgaande jaren. Een hele klus voor de jury om uit zoveel mooie foto’s de winnaars te kiezen.

 

De jury keek hierbij naar: technische kwaliteit, compositie, creativiteit en de X-factor (mate waarin de foto aanspreekt en mensen enthousiast maakt om iets te doen voor bijen).

De eerste prijs

De eerst prijs gaat Gertjan van der Kooij. Net zoals vorig jaar staat op de winnende foto een akkerhommel. Er waren meer foto’s van hommels en ook van wilgenkatjes met andere bijensoorten, maar geen daarvan had zo’n rustige achtergrond als deze foto volgens de jury. De jury is uiteindelijk gezwicht voor de warme oranje vacht van de aardhommel op dat bescheiden wilgenkatje.
De prijs is een workshop natuurfotografie van Joost Bouwmeester.


De tweede prijs is voor John van Tongeren en is een foto van een aardhommel op een vlinderstruik. ‘De foto laat zo mooi de stuifmeelkorrels zien die de hommel van de ene bloem op de andere moet overbrengen.’ aldus de jury.
De derde prijs is voor Renske van den Bergh – van Hell. Volgens de jury getuigt de foto van de prachtige kleur van de krokus en weet de fotograaf alles juist te timen en scherp in details te krijgen.

 

Tweede prijs John van Tongeren  Derde prijs Renske vanden Bergh van Hell 
 Tweede prijs  Derde prijs

Prijsuitreiking

Zondag 14 juli om 15:00 uur vindt tijdens de Open Imkerijdag de prijsuitreiking plaats bij de Bijenstal in Katwijk. Naast de prijsuitreiking worden op deze locatie ook de zes mooiste bijenfoto’s tentoongesteld.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-