20180503 126638Het buitenbad van zwembad het Keerpunt in het Van Tuyllpark zal dit jaar niet meer open gaan. De gemeente spande een kort geding aan om Sweet Lake Wellness, de eigenaar van het pand, te dwingen tot openstelling, maar de rechter vond dat dit niet meer realistisch is omdat het zwembad verwaarloosd is.

Wethouder Ter Laak wethouder sport reageerde kort na de zitting: “Mijn teleurstelling is groot. Laat staan hoe de inwoners van Zoetermeer zich hierdoor voelen. Onze inwoners rekenen erop om veilig te kunnen zwemmen in het Keerpunt en SLW handelt niet in hun belang. Ik vind het niet nakomen van de destijds gesloten overeenkomst en het niet openstellen van het Keerpunt door SLW zeer teleurstellend. Ik zal er alles aandoen wat in mijn macht ligt om er voor te zorgen dat het Keerpunt in 2020 wel open is voor onze inwoners.”

 

Achterstallig onderhoud

Naast veel achterstallig onderhoud is er ook sprake van een gebrekkige installatie voor waterzuivering. Dit is de belangrijkste oorzaak dat de veiligheid en kwaliteit van het zwemwater niet gegarandeerd kan worden. De wethouder sprak tegen dat de gemeente te laat gestart is met het controleren of Sweet Lake Wellness, na al eerdere problemen met de zomeropenstelling, zich wel aan het contract zou houden. Ter Laak: “We zijn steeds in gesprek met Sweet Lake Wellness, maar zij hebben pas in een heel laat stadium gezegd dat ze niet open gingen. Dan pas kunnen we naar de rechter stappen.”

 

Andere zwembaden

De gemeente onderzoekt nu of het mogelijk is om in de andere zwembaden in de stad recreatiezwemmen te houden in de zomer. Zwembad de Veur en de Driesprong hebben in de zomer minder zwemlessen en zouden dan vaker open kunnen voor recreatie. “Maar”, zo zegt wethouder Ter Laak, “Dit zijn natuurlijk wel binnenzwembaden. Dat is een heel ander type zwembad, waar je echt komt om te zwemmen en niet je handdoekje kan neerleggen op de ligweide. Helaas is er geen buitenzwembad beschikbaar dit jaar. We gaan er alles aan doen om dit voor 2020 wél te regelen!”

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-