b221ecb0 9277 44f8 a830 25a9e42485f2Danny Steentjes werd 24 jaar geleden geboren met een lekkende hartklep (aortastenose). Inmiddels heeft hij drie hartoperaties achter de rug. Zijn hartprobleem weerhoudt Danny er echter niet van te sporten en zich in te zetten voor de hartstichting. Met 100.000 stappen wil hij vele harten beter maken.

Afgelopen december ging Danny voor de derde keer onder het mes. Zijn lekkende aortaklep werd in een zware operatie van 9 uur vervangen. De revalidatie duurde ruim een half jaar. Inmiddels sport hij weer voluit, hoewel hij nog niet op zijn oude niveau zit.
Tijdens zijn revalidatie kreeg hij van de vader van zijn vriendin een fitbit, zodat hij zijn hartslag in de gaten kon houden. Op de fitbit zit ook een stappenteller en al snel kwam Danny erachter dat hij best veel stappen per dag zet, meer dan gemiddeld. Het idee ontstond om 100.000 stappen te zetten voor de Hartstichting. De Hartstichting werkt samen met wetenschappers, artsen, samenwerkingspartners en vele vrijwilligers aan oplossingen om hart-en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen. Ze financieren onderzoek, geven steun en voorlichting aan patiënten en willen extra levens redden bij een hartstilstand.

IMG 3146Danny besprak het idee met zijn drie beste vrienden Guy, Daan en Sam, die hij al vanaf de basisschool kent. Guy was gelijk dolenthousiast en nam het voortouw om een actie te organiseren en de rest van zijn vrienden volgden al snel.

 

De inzet is om 100.000 stappen in 24 uur te lopen en zoveel mogelijk geld op te halen voor de Hartstichting. Guy, Daan, Sam en Danny zullen 3 augustus deze wandeling aangaan. Ze hebben uitgerekend dat 100.000 stappen ongeveer 70 á 80 km is en ook over de route is goed nagedacht. Danny woont in Zoetermeer, dus daar starten ze. De volgende plaats die ze aandoen is Den Haag, de woonplaats van Guy waarna ze doorwandelen naar Haarlem waar Daan woont. De eindbestemming is Amsterdam, waar Sam tot voor kort woonde. Hun vriendinnen Donja, Vivian en Denise zorgen onderweg voor de blarenpleisters en het eten en drinken.

Sponsors zijn van harte welkom, zij krijgen een plekje op de shirts van de wandelaars. Wilt u ook uw bedrijfsnaam op de shirts dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Donaties zijn natuurlijk ook van harte welkom en gaan rechtstreeks naar de hartstichting. Mocht u willen doneren ga dan naar: acties.voordehartstichting.nl/team/hartlopers

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-