bord HandicapHet Zoetermeerse college heeft een verkeersbesluit genomen waardoor gehandicapten alleen nog maar kort kunnen parkeren op de speciale gehandicaptenparkeerplaatsen. De toegankelijkheidsraad is verbaasd over het besluit, waarbij de gehandicapten plots haast moeten maken bij bv een theaterbezoek.

De maximale parkeerduur voor alle gehandicaptenplaatsen in Zoetermeer wordt 3 uur. De gemeente stelt dat de parkeerduurbeperking zorgt voor een optimaler gebruik van deze parkeerplaatsen, zo zouden meer gehandicapten gebruik kunnen maken van de speciale parkeerplaatsen. Zó! Zoetermeer stelde schriftelijke vragen over de maatregel aan het college, zij vinden de genomen maatregel erg rigoureus. Raadslid Roel van der Vlies, Zó! Zoetermeer: “Wij kunnen ons goed voorstellen dat het verstandig is een maximale parkeerduur vast te leggen voor bijvoorbeeld een bezoek aan een wijkwinkelcentrum. Maar dat geldt natuurlijk niet voor bezoeken aan gelegenheden waarbij een langer bezoek wenselijk of nodig is; te denken valt aan vergaderingen, sporttoernooien, theaterbezoeken (vooral in combinatie met restaurantbezoek), enz.”

Ook Hans Lindeboom van de Zoetermeerse Toegankelijkheidsraad verbaast zich over de maatregel, die niet van te voren met hen overlegd is: “Wij gaan in overleg met de gemeente om het een en ander te bepraten.”

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-