vuurwerkDe reacties op onze lezersvraag ‘Iedereen mag een vuurwerkvrije zone voorstellen voor komende oud en nieuw. Welke gebied ga jij voorstellen?’ laten goed de verdeeldheid in Zoetermeer zien. Sommige lezers zien het liefst heel Zoetermeer vuurwerkvrij, terwijl andere het verbod belachelijk vinden.

De gemeente gaat voor de komende jaarwisseling acht vuurwerkvrije zones instellen. Alle Zoetermeerders mogen een voorstel doen tussen 15 juli en 15 september. Burgemeester Charlie Aptroot zal uit de voorstellen er acht kiezen. (Zie ons artikel: https://bit.ly/30ferDU)


Mariëlle wil bijvoorbeeld heel Zoetermeer vuurwerkvrij zien, Tessa (Meerzicht), Renate (Oosterheem) en Floris (de Leyens) kiezen een wijk uit. Nadine vindt de vuurwerkoverlast zo extreem dat ze ook voor een totaalverbod is. Charlotte: “De Bossenbuurt; tussen al die flats lijkt het af en toe wel een warzone”.
Ook de parken in Zoetermeer worden veel genoemd, zodat de dieren en honden die buiten uitgelaten worden er minder last van hebben.


Tegenstanders van vuurwerkvrije zones zijn er ook, zo zegt Nicolette: “Stop toch met deze idioterie. Vuurwerk afsteken hoort er gewoon bij”. En Harmen vindt het verbod dat het hele jaar door al geldt, behalve op 31 dec tussen 18 uur en 1 jan 2 uur al ruim voldoende. Stefan voelt zich weggezet als crimineel omdat hij geniet van het afsteken van vuurwerk: “Omdat ik met oud en nieuw graag een stuk vuurwerk wil afsteken word ik als een tokki, dierenhater, en weet ik wat weggezet. Je voelt je bijna crimineel als je op oudjaarsdag wat vuurwerk afsteekt. Overlast is iets relatiefs .... Jij hebt er last van.... Ik kan er van genieten”.


Rene pleit voor een middenweg: “Ik begrijp echter ook wel dat er mensen zijn die het wel leuk vinden om met (sier)vuurwerk bezig te zijn. Er zal dus een oplossing of middenweg moeten worden gevonden. Iets dat in ieder geval de genoemde overlast grotendeels aan zal pakken. Dus kom maar eens met gedegen oplossingen”.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-