De eerste paal van de nieuwe sporthal Gymworld zit in de grond. Wethouder Ingeborg ter Laak sloeg woensdagmiddag de eerste paal, samen met de bouwer en de toekomstige gebruikers van de sporthal. Gymworld wordt hiermee het nieuwe sportgezicht van Zoetermeer.

 

 Gymworld 2 Gymworld 3 
 Start van de bouw, maar eerst speech in de regen  "Het wordt een iconisch gebouw"

 

Wethouder Ter Laak: “We zijn bijzonder trots dat we vandaag de start mogen vieren van van de bouw van Gymworld. Het wordt een iconisch gebouw op een hele mooie en centrale plaats in de stad, waar straks duizenden Zoetermeerders lekker kunnen gaan sporten!”

Gymworld wordt gerealiseerd door Remmers bouw, die samen met partners komend jaar de sporthal zal bouwen. Peter Picavet, directeur Remmers bouw: “We gaan nu hard aan de slag om de sporthal te bouwen, allereerst gaat 4 km heipaal de grond in om het gebouw te steunen! De bouw zal ongeveer een jaar duren, volgend jaar is Zoetermeer een prachtige nieuwe sporthal rijker!”

 

 Gymworld 4 Gymworld 6 
 Onthulling bord  De eerste palen worden geslagen

 

De gymzaal zal worden gebruikt door verschillende verenigingen, Turnverenigingen Pro Patria en CGV Zoetermeer zijn daarvan de grootste, maar ook de Free runners zullen gebruik gaan maken van de nieuwe sporthal. Jerry van der Ziel, voorzitter Pro Patria: “Met de komst van Gymworld kunnen we samen verder bouwen aan een droom: een leven lang sporten voor alle Zoetermeerders”.

 

Gymworld 5   Gymworld 1
J.v/d Ziel, C.Ros, P Picavet en I.Ter Laak Even nog poseren op de graafmachine

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-