Timo HagendijkTimo Hagendijk is zondagmorgen 1 september in de Oosterkerk ingeleid als pionier met een missie voor Perron Centrum. Hij volgt buurtpastor Arte Havenaar op die de overstap maakte naar OMG-Rotterdam.

Timo (38 jaar) heeft al een loopbaan achter de rug in het basisonderwijs. In de afgelopen jaren was hij docent op de Patrimoniumschool in Veenendaal. Hij woont momenteel nog in Ede met zijn vrouw Margret. “Het plan is om volgend jaar rond de maand mei in Oosterheem een huis te kopen”, zegt hij.

Hij vervolgt: “Al zolang ik mij herinner heb ik een levende relatie met God. De bekende tekst uit Mattheüs 28, over de zendingsopdracht, bestempelt mijn leven. Ik ben een man met een missie en vind het leuk om nieuwe manieren te ontdekken hoe we met elkaar en God in contact kunnen komen. Vandaar de naam ‘pionier met een missie’. Op dit moment rond ik mijn studie HBO theologie aan de Christelijke Hogeschool Ede af. Het was best pittig om te studeren naast mijn werk als leerkracht op de basisschool. Als leerkracht had ik het erg naar mijn zin voor de klas, maar God heeft laten zien dat het tijd is om te veranderen van leerkracht naar pionier. Maar ik sluit niet uit dat ik naast mijn werk als pionier in de toekomst me ook een dag in de week op een basisschool in Zoetermeer nuttig zal maken.”

Zijn eerste taken op dit moment zijn om te onderzoeken wat er allemaal speelt in de wijk en hoe hij daar een rol in zou kunnen vervullen. Ook begeleidt hij de mensen van Perron Centrum die recent onderdak hebben gekregen in de Oosterkerk. “Ik ervaar de mensen als erg vriendelijk. Het is een warm bad waar ik in terecht ben gekomen. Ik heb zin om aan de slag te gaan en nodig alle buurtbewoners uit om kennis te komen maken. Op dit moment kan dat het beste door mij even te mailen of te bellen voor een afspraak, omdat ik deze maanden op wisselende tijden en dagen werk.” Voor alle openingstijden en evenementen van Perron Centrum of om in contact te komen met Timo, kijk op: www.perron-oosterheem.nl.

-advertenties-

-goede doel-