20180929 133376Eind september gaat Zoetermeer weer terug naar haar roots met het Historisch festival. Eeuwen geleden leefden hier al mensen in dorpen die later Soetermeer en Zegwaert zouden gaan heten. Het historisch festival staat garant voor een flinke dosis levende geschiedenis en spektakel.

Rondom de markt en de grote Dobbe in het Stadscentrum verrijst in het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 september een Middeleeuws kampement, met tenten, kramen, dieren en heel veel mensen in historische kledij. Twee dagen lang komt de geschiedenis weer tot leven en zijn er heel veel activiteiten.

 

20170930 113351Geuzendiner van De Slag Bij Zoetermeer

Het festival start eigenlijk al op vrijdag 27 september met het Geuzendiner. Op het Marktplein verrijst een 16e eeuwse herberg waar de Geuzenmaaltijd geserveerd zal worden, met ouderwetse gerechten zoals een varkentje aan het spit. Tickets voor het Geuzendiner zijn € 60,00 en hier verkrijgbaar: https://deslag19.entranz.nl/
Na het diner is het tijd voor de spectaculaire avondvoorstelling. De tribunes gaan open voor de beste zitplaatsen bij De Slag Bij Zoetermeer. Op het water van de Dobbeplas wordt door meer dan 100 acteurs het verhaal verteld van de Geuzen en de Spanjaarden. Een ongekend spektakel, met schitterende effecten en speciaal gecomponeerde filmische muziek.
De Slag Bij Zoetermeer is ook op zaterdagavond nog een keer te zien, de voorstellingen vinden plaats op zaterdag 29 september om 20.00 en 21.30 uur en zijn gratis te bezoeken.

 

Stuntshow en Roofvogels

Mystic Fire ism Fair Fighters voeren in de arena op het Marktplein een spectaculaire stuntshow op. Ook zijn hier roofvogels en uilen in volle vlucht te bewonderen. Bekijk hoe er vroeger met valken gejaagd werd, maak kennis met de Europese oehoe en volg de vlucht van de indrukwekkende zeearend.

 

20180930 133542Knights Of Camelot: Riddertoernooi

De gehele markt veranderd in een middeleeuws toernooiveld, waarop The Knights of Camelot gedurende de gehele dag hun kunsten vertonen. Te paard gaan ze de strijd aan met elkaar in een echte ‘joust’, waarbij de bedoeling is de tegenstander met behulp van de lans uit het zadel te krijgen. Eenmaal gevallen gaat de aanval met het zwaard verder. Een spectaculair gevecht, voor iedereen perfect zichtbaar vanaf de tribunes op het marktplein.

 

Kelten Zonder Grenzen

Vol van energie, vol plezier over alles wat ze doen en met een hartstochtelijke passie voor muziek spelen de Kelten zonder Grenzen, een niet te missen balfolkband met een heel eigen geluid. Met twee harpen, hurdy-gurdy en drums creëren ze een andere wereld. Net als sprookjes kan hun muziek lief en vrolijk zijn, maar net zo goed duister en betoverend... en alles daar tussenin.

Ook de band Sassenachs  zal van zich laten horen tijdens de optredens. De Sassenachs zijn een band uit Dordrecht die Schotse folk en rock muziek maakt. De Keltische hobbits nemen je graag mee in een wondere wereld, waar hobbits met de trein reizen en elfen over de daken dansen.

 

20170930 113234Zwaard & Steen: Zwaardvechten

Zwaard & Steen laat op spectaculaire wijze zien hoe er in de middeleeuwen gevochten werd. Tijdens hun demonstraties waan je je in de 15e eeuw en zie je hoe de ridders elkaar met het langzwaard, met dolk of zelfs worstelend te lijf gaan.

Het beoefenen van Europese middeleeuwse krijgskunsten is een combinatie van sport, beweging en verdieping in de oude vechtstijlen. Een unieke ervaring waarbij het opdoen van kennis hand in hand gaat met het opbouwen van een goede conditie en zelfvertrouwen.

 

Historische Stadswandelingen

Ook Gilde Stadsgidsen Zoetermeer draagt haar steentje bij en houdt een tweetal stadswandelingen rondom de grote Dobbe, op zaterdag 28 september om 13.30 uur en 15.30 uur. Het thema van deze wandeling is: ‘Waar woonden bekende Zoetermeerders’? Zo loop je langs het geboortehuis van de bekende schrijfster Sanne van Havelte en de plaats waar Bernardus Brinkers zijn ‘Leeuwezegel imperium’ begon.
Vertrek van de wandeling is vanaf de marktkraam van het Historisch Genootschap Oud Soetermeer en de duur van de wandeling is ongeveer drie kwartier tot een uur.
Aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden, en u hoeft zich niet in te schrijven.

 

Het complete programma van het Historisch festival kunt u hier vinden: historischzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-