oh stadsboerderij weidemolen 8Op het terrein van Speelboerderij De Weidemolen in Oosterheem komt een nieuwe natuurspeelplek. Kinderen mogen meedenken en aan de gemeente vertellen waar zij het liefst mee zouden spelen op de natuurspeelplek.

 

Op zaterdag 12 oktober zijn inwoners en kinderen vanaf 6 jaar tussen 15.00 en 17.00 uur van harte welkom op Speelboerderij De Weidemolen in Oosterheem. De kinderen kunnen deze middag aangeven wat ze graag in de nieuwe natuurspeelplek willen doen en beleven. Ontwerper Suzanne van Ginneken gaat aan de hand van de opgegeven wensen een schetsontwerp maken.

Het schetsontwerp wordt eerst besproken met de gemeente en de klankbordgroep (die bestaat uit bewoners die zich hiervoor hebben opgegeven) uit de buurt en getoetst op haalbaarheid en wenselijkheid. Daarna volgt een presentatie aan de buurt. Na eventuele aanpassingen wordt een definitief ontwerp gemaakt. Naar verwachting is de nieuwe natuurspeelplek klaar in de zomer van 2020.

In de wijk Oosterheem bestaat de wens om meer speelgelegenheid te creƫren voor kinderen vanaf zes jaar. Deze plek moet ook geschikt zijn voor minder valide kinderen. De nieuwe speelplek komt onder andere tot stand door een donatie van Fonds 1818.

-advertenties-

-goede doel-