20191008 12432Zoetermeer Actief verzorgt ook Bredeschool lessen voor de basisscholen in Zoetermeer. De jonge reporters van IKC Buytenkans in Buytenwegh zijn onlangs van start gegaan en leren veel over media en perstaken.

20191001 12295Dinsdag interviewden de jeugdpers deelnemers juf Nancy, directeur van de Buytenkans. Larissa: "We hebben ons voorbereid op het interview door vragen te verzinnen en te oefenen met foto's maken. Ook weet ik nu wat open en gesloten vragen zijn!" Lorraine vond de leukste vraag: 'Waarom heeft u gekozen voor deze school', het antwoord houden we nog even geheim en leest u binnenkort op Zoetermeer Actief.

Ook Maja vond het erg leuk om het interview met de juf te doen: "Juf Nancy vond dat we goed voorbereid waren. Ik vond het een beetje spannend maar wel erg leuk!"

De komende weken gaan de kinderen nog veel meer leren over interviewtechnieken, het maken van een verslag van een activiteit op school en presenteren voor de videocamera. De laatste twee lessen van de Jeugdpersredactie komt Radio 079 op bezoek en kunnen de kinderen zelf een korte radio uitzending maken.

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-