Stichting-DaDa toernooi-94

Na een lange periode van voorbereiding stond afgelopen zaterdag eindelijk de tweede editie van het Stichting DaDa toernooi op het programma bij s.v. DWO. Net als vorig jaar hielp het goede weer een handje mee om er een feestelijke dag van te maken.

Toen aan het einde van de ochtend de eerste F- en Mini F-pupillen  het sportpark van DWO betraden, hadden de vrijwilligers van DWO, Stichting DaDa en Tico Meester Schoenmaker al flink hun best gedaan om het DWO-terrein feestelijk te versieren, kraampjes op te bouwen en de sponsors van het toernooi in het zonnetje te zetten. Voor vele van de 50 jeugdteams die aan het toernooi deelnamen was het dan ook een aardige verrassing om te zien dat ze niet voor zomaar een jeugdtoernooi uitgenodigd waren.

Terwijl de DWO dames op bevlogen wijze de loten voor de loterij sleten aan de vele bezoekers, waren onze jongste voetballertjes druk in de weer met het jeugdtoernooi. Wanneer er even geen wedstrijd voor ze op het programma stond, waren ze gelijk te vinden bij de twee springkussens die op het midden van veld 3 geplaatst waren door Jump Around Zoetermeer. Tussen het springen en voetballen door werden alle teams naar het centrale plein geroepen door DWO huisfotograaf Hans van Dorp voor een teamfoto voor de Stichting DaDa ‘big media.’ Al deze teamfoto’s zijn te downloaden op dwofotos.nl. Toen deze festiviteiten rond 14:00 uur afgelopen waren, werd er over gegaan naar de trekking van de loterij. Dankzij enkele sponsors en Stichting DaDa was er een mooie verzameling prijzen beschikbaar om te verdelen over de ruim 600 verkochte loten. De volledige prijzenpot met bijbehorende lotnummers, is te bekijken op svdwo.nl.

2012-06-02 Stichting DaDa toernooi 33 2012-06-02 Stichting DaDa toernooi 40


Na de loterij was het tijd om de voetballertjes van het toernooi te belonen voor hun goede prestaties door middel van de uitreiking van de bekers en vaantjes. DWO voorzitter Frans van Munnen werd hierbij geassisteerd door DaDaïst en ex-profvoetballer, van onder andere ADO Den Haag, Geert den Ouden.

Vervolgens was het aan Den Ouden om zijn kunsten op het voetbalveld te tonen in de inmiddels traditionele wedstrijd tussen de dames van DWO en het Stichting DaDa prominententeam. Stichting DaDa voorzitter André van Duivenbode was gebrand op revanche, aangezien de DWO dames vorig jaar met 4-2 wisten te winnen. De motivatiespeech van Van Duivenbode aan zijn manschappen bleek te werken. In een zeer vriendschappelijke, maar toch fanatieke wedstrijd liep het DaDa team uit naar een 5-1 zege.

De vreugde bij Stichting DaDa werd nog groter toen na de wedstrijd wethouder Edo Haan namens DWO, Tico Meester Schoenmaker en HABO GWW de opbrengst van het toernooi aan André van Duivenbode aan mocht bieden. Een cheque met het mooie bedrag van € 3.600,- werd met een daverend applaus van de aanwezigen in ontvangst genomen. Op zijn beurt kon André van Duivenbode weer met groot plezier de cheque doorgeven aan Judith Brevoord, kinderarts in het Lange Land ziekenhuis en bovenal bestuurslid van de Stichting Familieverblijf. Het Familieverblijf is namelijk het lokale project waar Stichting DaDa de opbrengst van de edite van 2012 aan schenkt. Met behulp van deze opbrengst kan het Familieverblijf een aantal noodzakelijke vernieuwingen in hun accommodatie realiseren en zo weer een stapje in de goede richting zetten naar een betere kinderzorg in Nederland.

2012-06-02 Stichting DaDa toernooi 96 2012-06-02 Stichting DaDa toernooi 83

De organisatie van het Stichting DaDa toernooi wil alle vrijwilligers en sponsors bedanken voor hun bijdrage aan dit mooie evenement. In het bijzonder willen wij nog een woord van dank uitspreken naar Tico Roozendaal, de drijvende kracht achter deze speciale samenwerking tussen Stichting DaDa en DWO. We kijken nu al uit naar het Stichting DaDa toernooi 2013!

foto's beschikbaar gesteld door DWO

-advertenties-

-goede doel-