vuurwerk 3We vroegen onze lezers naar een oplossing van het vuurwerkprobleem. De afgelopen weken is al gesproken over een algeheel vuurwerkverbod, het instellen van een vuurwerkvereniging, vuurwerkgedoogzones en het niet afschaffen van consumentenvuurwerk. De meningen zijn behoorlijk verdeeld.

Wat is nu de beste oplossing voor het vuurwerkprobleem volgens de Zoetermeerders?
Marjolein denkt dat het erg lastig is om iedereen tevreden te stellen: “Er zal nooit een afspraak of wet komen die voor iedereen werkt. Maar dat is politiek.”
Veel lezers geven aan dat niet het vuurwerk op zich het probleem is, maar het gedrag van de mensen die er verkeerd mee omgaan. De roep om meer handhaving en meer politie werd door veel lezers gedeeld. Pas Cal: “ Het grote probleem is te weinig politie op straat. De bezuinigingen zorgen er voor dat de pakkans met illegaal vuurwerk nihil is.”


Oplossingen worden ook genoemd, bijvoorbeeld een vuurwerkshow in elke wijk. Mariëlle: “Een oplossing kan zijn alleen vuurwerkshow in iedere wijk afgestoken door professionele organisatie om 24.00 uur. Dat voorkomt veel overlast en herrie, beter voor mensen met luchtwegaandoeningen, trauma, dieren en milieu.” Ook Marion is hier een voorstander van: “Vuurwerkverenigingen met in elke wijk een eigen show om 0.00 uur lijkt mij een mooie oplossing. Zonder particulier rondvliegend vuurwerk durf ik daar wel heen te lopen en mee te genieten.”


Ricardo wil wél vuurwerk, maar ook meer regels: “Meer voorlichting op scholen, verplicht een vuurwerkbril als je afsteekt, vuurwerk vanaf 18 jaar en daaronder onder begeleiding van ouders of een volwassene.”


Brenda is bang dat niets zal helpen tegen de overlast: “Niets zal helpen helaas, want hetgeen echte overlast veroorzaakt is nu ook al verboden (zwaar vuurwerk en buiten oudjaarsdag). Dus al zouden de regels veranderen, ze hebben er net als nu toch maling aan.”

 

Zoetermeer Vooruit zoekt oplossingen vuurwerkoverlast

Op dinsdagavond 21 januari houdt Zoetermeer Vooruit een inloopavond om met inwoners te spreken over vuurwerkoverlast. Van 19:30 tot 20:15 uur wil de fractie met inwoners in gesprek, op zoek naar oplossingen. Iedereen die daar ideeën over heeft is van harte uitgenodigd om mee te denken en mee te praten.

Er zal ook een vuurwerkspecialist aanwezig zijn om een presentatie over dit onderwerp te geven en vanuit zijn expertise antwoord te geven op enkele vragen.

Waar: fractiekamer 1 in het Stadhuis-Forum (vergadercentrum)

Wanneer: dinsdag 21 januari 2020

Tijdstip: start 19:30 uur tot uiterlijk 20:15 uur

 

-advertenties-

-goede doel-