zwembad tuyllpark17Het voorlopig ontwerp voor het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark laat een modern zwembad zien, met veel groen, houten accenten en natuursteen. Het zwembad kan op verschillende manieren gebruikt worden, voor dagelijks gebruik of wedstrijden, volledig recreatie of een warme dag.

De architect, VenhoevenCS Architecture, heeft in het ontwerp rekening gehouden met de wensen van verenigingen en gebruikers, sociale veiligheid, duurzaamheid en toegankelijkheid. Het voorlopig ontwerp is extern doorgerekend en de uitwerking past binnen het budget. De uitwerking van het definitief ontwerp wordt nu gestart en zal juni 2020 worden afgerond. Vervolgens wordt gestart met de aanbesteding.

 zwembad tuyllpark18  zwembad tuyllpark20

Dagelijks gebruik en wedstrijddagen

Tijdens dagelijks gebruik en tijdens wedstrijden zijn het recreatiebad en het wedstrijdbad gescheiden en los van elkaar te gebruiken. De groepskleedkamers worden gebruikt voor de gebruikers van het wedstrijdbad. Het recreatiebad is geopend voor publiek en de ligweide is toegankelijk middels een tochtsluis. Vanaf de ligweide is de natte horeca te gebruiken. Personeel en juryleden kunnen langs de patio het wedstrijdbad bereiken. De horeca is bereikbaar vanaf de centrale entree.

 

Volledig recreatie

Als het volledige zwembad dienst doet als recreatiebad zijn alle baden toegankelijk voor recreatief gebruik. Tussen het recreatiebad en het wedstrijdbad staat de schuifdeur open. Alle kleedkamers zijn in gebruik voor recreatief publiek. De ligweide is toegankelijk via de tochtsluis. Vanaf de ligweide is de natte horeca ook te gebruiken

 zwembad tuyllpark21  zwembad tuyllpark22

Warme dag

Op een warme dag (>25 graden) zijn alle baden geopend voor recreatief publiek om de piek van 2500 personen te kunnen faciliteren. De gevel van het recreatiebad en de daklichten staan volledig open. Vanaf de ligweide is de natte horeca en de horeca op de verdieping te gebruiken. De horeca is op deze dagen niet bereikbaar vanaf de centrale entree. Hierdoor wordt gratis toegang tot het bad via de horeca uitgesloten. Toeschouwers hebben nog wel toegang tot de tribune.

Foto's: de foto's zijn sfeerbeelden, die een impressie geven van hoe het nieuwe zwembad eruit kan komen te zien. Dit is nog niet het definitieve ontwerp.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-