We maken er maar het beste van nu we zoveel mogelijk thuis moeten blijven door de coronavirusmaatregelen. Bijvoorbeeld door lekker te ontspannen en in een nieuwe wereld te duiken met een grappig, spannend of interessant boek. Bibliotheek Zoetermeer  geeft hele leuke tips op haar site!

Er is een schat aan boeken beschikbaar die je online kunt lezen of Bieb tips voor thuisdie als e-book gedownload kunnen worden. Een leuk idee voor peuters is WePboek : mooie prentenboeken die omgezet zijn naar een digitale versie. De prenten zijn bewegend gemaakt, wat een extra dimensie toevoegt aan de beleving van het boek.

Voor 6 tot 12 jarigen is er ook iets speciaals: De Waanzinnige Podcast . Hierin vertellen leeftijdsgenootjes over hun favoriete boek. Dat helpt bij het maken van een keuze. En zelf kunnen ze ook een podcast toevoegen over hun eigen lievelingsboek.

Pubers ontdekken snel of een boek hen aanspreekt op Why I love this book. Op deze site staan 1 minuut video’s met boekentips van zowel lezers als schrijvers.

Maar hoe krijg je je kids aan het lezen? De Kinderboekenjuf heeft daar hele goede adviezen voor!

En hebben ze even geen zin in lezen? Team Bieblab doet grappige experimenten en zet daarvan gave filmpjes op YouTube. Kijk bijvoorbeeld eens naar “Programmeer je papa of mama”. Of laat ze hun kennis op peil houden met de oefeningen op Junior Einstein.

Bovengenoemde tips en nog veel meer heeft de bieb samengevoegd in een handig overzicht. Naast leesboeken vind je hier ook links naar leuke apps, online leer- en oefenboeken en tips van de bibliotheek medewerkers.

 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-