IMG 20200520 WA0001

Annemiek Kamphuis, SP lid (midden) met twee Zoetermeerse Vestia huurders

De afgelopen maanden heeft de SP verhalen van huurders verzameld, die klachten hadden over woningcorporatie Vestia. Achterstallig onderhoud van de huurhuizen leidt in vele gevallen tot vocht- en schimmelproblemen, oude CV-ketels, lekkages, kapotte deuren en kozijnen en nog veel meer.

Woensdagochtend trokken in totaal 15 afgevaardigden, leden van de SP en huurders, naar Rotterdam om het complete Zwartboek te overhandigen aan Vestia. Ook Sandra Beckerman Tweede kamer lid Sp was hierbij aanwezig.Vanwege de coronacrisis konden maar 15 mensen mee en moest het eerdere plan om met honderden huurders te komen afgeblazen worden. Monique van Damme, Vestia huurder uit Zoetermeer: "De vraag van Vestia of we het gebouw gaan bestormen is bezopen. Hoe serieus neem je de huurders dan? Wij zijn altijd netjes gebleven en met praten kom je normaal gesproken verder."

Vestia wilde in eerste instantie het Zwartboek niet in ontvangst nemen en meldde dat ‘de directeur niet aanwezig was’. Toen het boek werd achter gelaten in het gebouw en de huurders buiten plaats namen, zagen zij de directeur echter door het pand lopen. Uiteindelijk was een woordvoerder van Vestia bereid om het Zwartboek in ontvangst te nemen. De huurders stellen in het Zwartboek twee eisen: Geen huurverhoging en aanpakken achterstallig onderhoud.

"Met de wetenschap dat de directeur in huis was voel je je als huurder weer niet serieus genomen. Na een kwartier kwam de woordvoerder van Vestia Monique alsnog om het Zwartboek te ontvangen", reageert Monique ten Damme.

 

Fotograaf: Maurits Gemmink

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-