20150613 53914Zaterdag 7 mei organiseren de brandweer Haaglanden, gemeente Zoetermeer en andere organisaties een preventiedag bij bouwmarkt De Bouwhof aan de Edisonstraat 115. Van 11.00 tot
16.00 uur komt u van alles te weten over brandveilig leven. Er zijn demonstraties om vlam in de pan te blussen. Op het terrein staat een miniwoning, waarin u zelf kunt ervaren hoe snel rook zich ontwikkelt en hoe te ontsnappen.

20150504 47931Woensdag 4 mei vindt in heel Nederland de Nationale Herdenking plaats. Op deze dag herdenken wij alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden, of elders in de wereld, zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. De gemeente nodigt alle inwoners van Zoetermeer uit voor het bijwonen van de Nationale Herdenking bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark.

 

zosamenHeeft u er weleens aan gedacht om vrijwilligerswerk te doen? In Zoetermeer is een keur aan vrijwilligersvacatures te vervullen. Veel kan er gedaan worden in groepsverband, in vrijwilligersorganisaties of bij bepaalde evenementen. Een kant van vrijwilligerswerk waar Vip voor vrijwilligers zich onder de vlag van ZoSamen intensief mee bezig houdt, is het samenbrengen van mensen die hulp en ondersteuning vragen en mensen die deze hulp en ondersteuning vrijwillig bieden. Het gaat dan om een koppeling van twee individuen in plaats van het koppelen van een vrijwilliger aan een organisatie.

computersDe politie Zoetermeer vraagt mensen op Twitter of zij weten wat Grooming is. Dit is digitaal kinderlokken en komt nog te vaak voor. Hoe werkt dit? en waar kunnen ouders op letten? Grooming is verboden sinds 2010 en de politie wil het aantal gevallen van online kinderlokking graag terugdringen.

 

20150719 58886Zoetermeer heeft veel verschillende soorten inwoners. Zo ook een hoop creatieve ondernemers! De één geeft creatieve workshops en de ander verkoopt zijn of haar creaties. Je hoeft niet meer uit te zoeken waar deze te vinden zijn, wij hebben dit al gedaan! Wij hebben namelijk een overzicht gemaakt met creatieve workshops in Zoetermeer en de verkooppunten voor jouw hobbybenodigdheden.

Lees het hier: http://zoetermeeractief.nl/toerist-info/creatief

-advertenties-

-goede doel-