tomo no kai winnaarsKaratevereniging Tomo no kai ging dit jaar met een kleine groep naar het NK Wado karate, een aantal leden waren geblesseerd of nog niet helemaal in vorm. De 7 leden die wel naar het kampioenschap gingen, waren in ieder geval wél goed in vorm: met 2 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen bekers ging het team zeer tevreden weer naar huis.

Het katateam van de vereniging had zich tijdens de trainingen goed voorbereid op het NK: in de laatste weken voor de wedstrijd werd vooral nog getraind op wedstrijdscherpte en explosiviteit. "Bij de uitvoering van een kata (vaste vorm) is in de eerste plaats techniek en standen heel belangrijk", aldus coach en leraar Mark Neijssel, "Maar daar trainen we de laatste weken voor een wedstrijd niet meer op, dat moeten ze dan al weten! De echte bonuspunten scoor je bij de jury met een goede wedstrijdspirit. Je moet laten zien dat je aan het vechten bent en dat je weet wat je aan het doen bent, anders wordt het een soort dansje!"

Diwesh Bhoera startte de wedstrijd in de ochtend bij de jeugd tot 11 jaar, hij pakte de eerste plaats met een heel sterk kata pinan shodan. Zijn broer Rahul Bhoera was kort daarna aan de beurt bij de jongens 14-15 jaar. Na twee gewonnen wedstrijden moest hij de winst laten aan Roel van Kempen, maar pakte wel de tweede plaats. De vriendinnen Inge Zevenbergen en Marjolein de Heer kwamen beide uit in de categorie meisjes 14-15 jaar. De meiden trainen altijd samen en zijn zeer aan elkaar gewaagd wat niveau betreft. De één scoort vaak wat beter op de techniek, terwijl de ander met veel vechtlust hoge punten haalt. Dit keer kwam Marjolein als eerste uit de bus, met een tweede plaats voor Inge.

Bij de senioren deden 3 deelnemers van Tomo no kai mee: Hanneke Bal, Jurgen Milan en Lucia vd Brink. Voor Hanneke was dit weer de eerste grote wedstrijd na jaren, zij was na afloop heel tevreden met de 4e plaats. Het brons was bij zowel de heren als de dames senioren voor Tomo no kai: Lucia en Jurgen veroverden beide de 3e plaats met sterk gelopen dan kata.

Er is bij de vereniging nog plaats voor nieuwe leden, kijk op de website of facebook voor meer informatie over de club.