Startersavond2018 2465 17556 1 HiResMax Ardito2Wie succesvol een bedrijf wil beginnen of recent gestart is en meer behoefte heeft aan informatie, kon afgelopen week naar de Regionale Startersavond bij Dekker Zoetermeer. Er was een informatiemarkt en er konden workshops bezocht worden. Zo’n 300 bezoekers kwamen naar de startersavond.

 

Startersavond20182465 17647 1 HiResMax ArditoRegionale ondernemers en deskundigen boden een avond vol informatie, inspiratie en netwerken voor starters uit de regio. De avond werd voor de vierde keer georganiseerd en is weer goed bezocht. De startersavond is er voor wie een eigen onderneming wil starten of kort geleden gestart is.
De avond werd plenair gestart met een welkom van Jan Iedema, wethouder Economie Zoetermeer. Iedema: “Ik ben hartstikke trots op alle starters. Ondernemen vergt moed en doorzettingsvermogen. Gelukkig staan ze er niet alleen voor. Door inzicht te geven in wat er allemaal bij komt kijken helpen we ze bij het waarmaken van hun droom.”

Drie onlangs gestarte regionale ondernemers deelden hun do’s en don’ts onder begeleiding van Irma de Graaff, de ondernemerscoach van Ter Zake Het Ondernemershuis. De hele avond was er een informatiemarkt met ruim 30 standhouders. Tijdens 3 workshoprondes konden bezoekers (op inschrijving) een keuze maken tussen 11 verschillende workshops. Zo was er een workshop over pitchen, administratie, starten met een uitkering en starten als zzp’er. Ook kon er een gratis profielfoto gemaakt laten worden. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel.

 

Ondernemerscoach voor startende bedrijven

Naast de jaarlijkse starteravond is er een regionale ondernemerscoach voor startende bedrijven: Irma de Graaff. Zij helpt bij vragen, wijst de weg binnen de regio en brengt starters in contact met organisaties en bedrijven. Kennismaken kan in Ter Zake Het Ondernemershuis op Markt 3 in Zoeterneer. Meer informatie is te vinden op www.klaaromteondernemen.nl.  
De avond werd georganiseerd door de gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Zoetermeer en Ter Zake Het Ondernemershuis.

Foto’s: Jan-Evert Zondag

-advertenties-

-goede doel-