20181130 095352Lokale Zoetermeerse talenten Femke en Lisanne van Oosterhoud maken op 8 december deel uit van de eerste editie van Festival Blazen aan het Spui. Dit blaasmuziekevenement vindt plaats van 7 t/m 9 december in Den Haag en staat in het teken van de wereldberoemde Voorburgse componist Johan de Meij.

De Zoetermeerse klarinettiste en fluitiste spelen in het voor deze gelegenheid samengestelde Festivalorkest, dat samen met Ensemble Klang en Blazerscollectief West het concert ‘M is for De Meij and more’ verzorgt op zaterdagmiddag in de Nieuwe Kerk. Femke van Oosterhoud: “Het is ontzettend leuk om mee te doen aan dit project. De muziek is prachtig! Ik raad iedereen aan te komen luisteren. Zo’n orkest is leuk en leerzaam. De deelnemers hebben allemaal verschillende achtergronden, ze komen overal vandaan. Zelf speel ik in het Hofstads jeugdorkest en het Viotta jeugdorkest, beide symfonieorkesten, dus het is voor het eerst dat ik in een harmonieorkest speel. En het is zo leuk om in een grote klarinetsectie te zitten, tof om met de groep je partijen te spelen en ervaringen te kunnen delen.”

 

Johan de Meij

De man om wie alles draait, Johan de Meij, wordt ook wel de Johan Cruyff van de blaasmuziek genoemd. Een ‘gewone Haagse jongen’ die het schopte tot internationaal veelgevraagd dirigent en wereldwijd geliefd componist. Iedere orkestblazer in Nederland, zowel de amateur als de professional, heeft ooit weleens iets van hem gespeeld. Op het programma van Femkes concert staan werken van Johan de Meij en van zijn inspiratiebronnen.

Het Festivalorkest, waar Femke en Lisanne in spelen, vertolkt van Johan de Meij het eerste deel van de Tweede symfonie ‘The Big Apple’ en ‘Casanova’ voor cello en harmonieorkest.

aantal metamorfosen van het beroemde Andante cantabile uit Tsjaikovksi’s Eerste strijkkwartet. Daarnaast spelen zij nog meer muziek van De Meij en werken van aanverwante klassieke en kenmerkende brassbandcomponisten.

Meer informatie over het volledige festivalprogramma is te vinden op www.blazenaanhetspui.nl.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-