stemhokje 3De gemeente zoekt Zoetermeerders die tijdens de verkiezingen willen helpen op de stembureaus. Op 20 maart en 23 mei zijn er verkiezingen en voor beide data worden er zowel stembureauleden als voorzitters gezocht. Voor deze functies wordt een vergoeding gegeven.

Voor de Provinciale Statenverkiezing en de Waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019 en ook de Europese verkiezingen op 23 mei is de gemeente op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Elk stembureau heeft een ochtend- en een middagploeg. Elke ploeg heeft een aantal leden en een voorzitter. Samen zorgen zij ervoor dat het uitbrengen van stemmen, volgens de regels verloopt. 

Vrijwilligers krijgen vooraf een instructie, zodat zij weten wat hun taken en verantwoordelijkheden zijn. Zo moet de identiteit gecontroleerd worden van de kiezer en gekeken worden of het stemmen volgens de regels verloopt. De voorzitter zorgt daarnaast voor de orde in het stemlokaal.

De ochtend- en de middagploeg tellen na het sluiten van de stembureaus om 21.00 uur de stemmen. Vrijwilligers op een stembureau krijgen vanuit de gemeente een vergoeding. De gemeente is op zoek naar mensen met enige administratieve ervaring die op een vriendelijke manier de kiezers ontvangt.

Meer informatie en aanmelden kan via: informatie-voor-stembureauleden

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-