IMG 2658 copyIngeborg ter Laak, wethouder zorg, welzijn en sport is gekozen als lid van het Europees Parlement voor het CDA. Haar vertrek naar het parlement in Brussel betekent een aantal verschuivingen binnen de partij, Véronique Frinking volgt haar op als wethouder in Zoetermeer.

Na de verkiezingen was het nog even heel spannend voor Ter Laak, eerst moesten de voorkeurstemmen per gemeente geteld worden. Nu duidelijk is dat Ingeborg ter Laak naar het Europees Parlement vertrekt, moest de CDA fractie op zoek naar een nieuwe wethouder.

Fractievoorzitter Véronique Frinking zal Ter Laak opvolgen als wethouder. David Weekenstroo wordt de nieuwe fractievoorzitter, Fred van Proosdij schuift door naar raadslid en Acelya Arslan-Karatas wordt het nieuwe commissielid namens het CDA Zoetermeer.

Véronique Frinking – Voorgedragen Wethouder

Véronique Frinking, een bekende kracht binnen de stad, wordt voorgesteld IMG 2660als nieuwe wethouder. Ze heeft als adviseur, programmamanager en leidinggevende bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gewerkt aan projecten over de zorg en transparantie en betrouwbaarheid van de overheid. Frinking zegt: “Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring in te zetten om Zoetermeer nog beter te maken voor iedereen.”

David Weekenstroo – Nieuwe Fractievoorzitter

David Weekenstroo wordt de nieuwe fractievoorzitter. De afgelopen jaren heeft hij zich ingezet voor onder andere de Toeslagen Ouders en diverse veiligheidsthema’s. Op dit moment is hij werkzaam bij Geothermie Nederland als adviseur public affairs. “Ik ben enthousiast om samen met de inwoners en de fractie te werken aan een nog bloeiender Zoetermeer,” aldus Weekenstroo.

Fred van Proosdij – Voorgesteld Raadslid

Fred van Proosdij, ervaren in journalistiek en communicatie, wordt voorgesteld als nieuw raadslid. Hij heeft zich de afgelopen 6 jaar ingezet op het gebied van hoofdzakelijk woningbouw en was de bedenker van de schaduw norm in de binnenstad. “Ik ben blij om in mijn nieuwe rol als raadslid verder bij te dragen aan een gezonde en leefbare stad voor alle Zoetermeerders,” zegt Van Proosdij.

Acelya Arslan-Karatas – Nieuwe Commissielid

Acelya Arslankaratas, momenteel fractieondersteuner, wordt voorgesteld als commissielid. Ze volgt momenteel nog een studie Data wetenschappen en heeft een sterke verankering in studentenverenigingen en medezeggenschapsraden. “Ik ben gemotiveerd om de stem van de inwoners sterker te maken in de gemeenteraad en de betrokkenheid van jongeren te vergroten,” zegt Arslan-Karatas.

Sinds 2014 heeft Ingeborg ter Laak zich eerst als raadslid en sinds 2018 als wethouder van Zoetermeer sterk gemaakt voor zekerheid van zorg, gelijke kansen en een inclusieve samenleving. De fractie van het CDA Zoetermeer is haar dankbaar voor haar inzet op tal van belangrijke dossiers, maar in het bijzonder rond de ontwikkelingen bij het Haga Ziekenhuis Zoetermeer (voorheen het Lange Land Ziekenhuis).  

 Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-