Theater van UyllparkMidden in het Van Tuyllpark staat het gebouw waar vroeger Dutch WaterDreams in gevestigd was. Al in 2022 kwam naar buiten dat Greg&Baud Productions hier een amateurtheater in wilde vestigen en na vragen van de PvdA afgelopen maandag in de raad lijkt in dat proces weer een nieuwe stap genomen te zijn.

PvdA-Cultuurwoordvoerder Yuri Nikerk: “Wij hebben vorig jaar met een motie aangedrongen op het zo snel mogelijk openen van een amateurtheater in het Van Tuyllpark. Sinds het sluiten van het Kwadranttheater mist de stad een dergelijke mogelijkheid.” Na jaren zoeken lijkt er dus weer een nieuw theater in de maak, maar dat gaat zeker niet zonder slag of stoot.

Investeerders wilden het pand kopen om onder andere het theater in te huisvesten, maar de gemeente heeft inmiddels een voorkeursrecht op het pand en het buitengebied opgelegd. Als het pand dus in de verkoop gaat, moet dat eerst aan de gemeente worden aangeboden. De zorgen van Nikerk lagen juist op dat vlak: “We wachten al jaren op een visie voor het Van Tuyllpark. We weten alleen dat het college daarmee bezig is en het was nog onbekend wat men nu precies met dit pand wil.” Maandag liet wethouder Blansjaar van Cultuur weten dat het amateurtheater er óók komt als de gemeente het pand koopt.

De PvdA is erg blij met het antwoord van de wethouder en daarom doet Nikerk ook een dringende oproep: “Dit is top om te horen, maar we zijn er natuurlijk nog niet. Het pand staat al jaren leeg en verkoop lag al in het vooruitzicht. Daarom wil ik de eigenaren echt oproepen om hier zo snel mogelijk stappen in te nemen. De gemeente en de organisatie hebben zich zeer coöperatief opgesteld en het wordt tijd dat er iets in het pand gaat gebeuren.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-