Pro Patria 1 en 2Afgelopen zaterdag 25 mei werd de derde en tevens laatste plaatsingswedstrijd voor de ere- en eerste divisie trampolinespringen gehouden in de Alkmaarse De Meent. Voor een aantal deelnemers een laatste kans om zich te plaatsen voor het NK in juni aanstaand.

In de categorie ere jeugd I/II Meisjes sprong Fiënna een goede verplichte oefening, maar kon helaas haar keuzeoefening niet afmaken. Desondanks haalde ze de finale waarin ze prima tweede werd.

In de categorie ere Junior Meisjes begon ook Elin goed met haar verplichte oefening. Helaas moest ook zij een val incasseren bij haar keuze, haalde ze geen finaleplaats en werd ze 8e.
In de categorie eerste Jeugd I/II Meisjes kwamen Emma, Layla en Skye aan de start. Skye kon haar verplichte oefening niet afmaken, maar sprong een goede keuzeoefening. Zij werd 11e. Layla kon beide oefeningen uitspringen, behaalde daarmee een finaleplaats en werd 7e. Emma sprong een hele goede voorronde en ging als vierde de finale in. Daarin deed ze er een schepje bovenop en behaalde een hele mooie tweede plaats.

In de categorie eerste Junior Meisjes was het de beurt aan Rosanna. In haar verplichte oefening maakte ze een fout, maar ook zij had een goede keuzeoefening. Ze behaalde een 10e plaats.

Pro Patria 3In de zware laatste categorie eerste Senior Dames sprongen Denise, Kyara, Anouchka en Felicia hun wedstrijd. Felicia kon helaas haar oefening niet afmaken en liep daarbij een lichte blessure op. Ze werd 25e. Denise, Anouchka en Kyara sprongen alle drie een goede voorronde, welke voor hen een finaleplaats opleverde. Na een goede finale behaalde Anouchka een knappe 2e plaats, Denise een 4e en Kyara een 7e plaats.

Bij het synchroonspringen had Pro Patria 4 paren aan de start. Elin en Fiënna sprongen in de categorie ere Junior Meisjes. Na een mooie voorronde gingen ze als tweede de finale in. Hier wisten ze hun kleine achterstand om te zetten in een voorsprong en namen daarmee het goud mee naar huis.

Emma en Layla, eerste Jeugd I/II Meisjes, wisten ook de finale te behalen en werden derde.

Skye en Rosanna, eerste Junior Meisjes, hadden een fout in de voorronde. Ze behaalden wel de finale en mochten zilver mee naar huis nemen.

Het laatste synchroonpaar, Denise en Kyara, uitkomend in de categorie eerste Senior Dames, had hun dag niet. Ze behaalden geen finale en werden 12e.

Over een aantal dagen wordt bekend wie zich definitief heeft geplaatst voor het NK in Ahoy op 22 en 23 juni a.s.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-