Tim Brabander ZwarteBandJudo Promotie 2024
De 17-jarige Tim Brabander, van Budoschool Yotosama, mag eindelijk na jaren de judosport beoefend te hebben eindelijk de fel begeerde zwarte band om zijn middel dragen. Bijzonder is dat Tim geen examen heeft gedaan, maar promotie kreeg van de Judo Bond.

Afgelopen weekend is Tim Brabander door de Judo Bond Nederland gepromoveerd tot zwarte band judo door het behalen van de Nederlandse titel bij de judoka’s -18 jaar in de gewichtsklasse -81 kg begin dit jaar.
Als 6-jarige jongetje maakte Tim tien jaar geleden de overstap naar Budoschool Yotosama om meer wedstrijden te doen onder begeleiding van Trainer/Coach John Zwalve. Sindsdien staan er vele titels van nationale en internationale toernooien op zijn erelijst. Tim mocht zich 3 keer kronen als kampioen van Zuid-Holland en mocht 3x een bronzen NK medaille in ontvangst nemen, 2x in Teamverband en 1x individueel. Inmiddels maakt hij deel uit van de nationale ploeg u18 jaar en traint wekelijks in Papendal. Dit seizoen werd het harde werken beloond en werd hij eindelijk Nederlands Kampioen.

Foto: Tim Brabander

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-