Craft trampolineOp 2 juni was in Gymworld de allereerste editie van het Craft trampolinetoernooi. Dit nieuwe toernooi is speciaal gericht op jonge talenten en bijzonder aan deze wedstrijd is dat er ook elektronisch wordt gemeten hoe hoog er gesprongen wordt.

Dit gebeurt in andere wedstrijden niet bij deze jongere kinderen en er was dan ook deelname vanuit het hele land. Het was voor de jonge talenten ook een mooie kans om hun oefeningen te laten zien in eigen huis voor de toegestroomde familie. De winnaars in de verschillende categorieën kregen van de hoofdsponsor een mooie bidon. Hiermee kunnen ze bij het trainen om nóg beter te worden lekker wat drinken uit een stoere Craft bidon.

Bij de instappers deden Lizzy, Esmée, Luna en Louise mee. Het was voor Luna zelfs de allereerste wedstrijd die ze deed, ze werd uiteindelijk zevende. Lizzy mocht naar huis met een mooie bronzen plak, Esmée had een mooie vierde plek en Louise werd knap vijfde.

Bij de instap jongens hadden Dylano en Alain hun eerste wedstrijd, en ook Jaxx deed mee. Hier had Pro Patria een heel erepodium: Jaxx werd eerste, Alain ging ervandoor met het zilver en Dylano pakte hier het brons, mooie prestaties voor een eerste wedstrijd.

Ook bij de pupillen (9-10 jaar) deden twee springers voor het allereerst mee aan een wedstrijd. Yaella en Ishayra deden het heel knap in deze grote groep, maar Jennifer kon haar verplichte oefening helaas niet goed afronden, hierdoor had zij deze keer geen hoge klassering. Janaiah en Féline zaten ook in deze groep, Janaiah werd negende en Féline greep net naast het eremetaal met een vierde plek.

Sophie Duinisveld kwam uit in de pupillen 2e divisie en zij werd hier tweede. Ze neemt een aantal verbeterpunten mee naar het NK over een paar weken.

Robin en Jaïro springen al wat langer, maar zaten nu in een categorie met jongens waar ze nog nooit tegen hadden gesprongen. Dit deden ze super, Robin werd tweede en Jaïro derde. Bij deze categorie in de 2e divisie was het hetzelfde: Flohr en Tygo sprongen tegen jongens waar ze nog nooit eerder tegen hadden gesprongen. Tygo kwam zelfs uit tegen jongens die allemaal ouder zijn dan hij. Hij deed dat met verve, want hij werd tweede, op de voet gevolgd door Flohr met een derde plaats.

Bij de 2e divisie jeugd I meisjes deden Amélie, Zoë en Sara mee. Zij sprongen mooie oefeningen, maar dat deden de tegenstanders ook. Amélie werd vierde, Zoë vijfde en Sara bezette de zesde plek.

In de laatste categorie deden ook de eerste en eredivisie meiden mee. Fiënna, Emma, Skye en Layla deden in deze categorie mee voor Pro Patria. Fiënna sprong een nieuwe oefening, ze landde op de mat, maar wist toch genoeg punten te verzamelen voor een eerste plaats. Emma deed ook een nieuwe oefening en werd hiermee knap tweede. Skye is een heel stijlvolle springer. Dit liet zij ook dit keer zien en ze haalde daarmee een mooie 3e plek. Layla had helaas haar dag niet en werd vijfde.

Voor sommige van bovenstaande deelnemers is het seizoen nu voorbij, maar het grootste gedeelte gaat zich nu volop voorbereiden voor het NK, dat over een paar weken in Rotterdam plaatsvindt.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-