yunus emre schoolvoetbalHet schoolvoetbalteam van groep 5/6 van islamitische basisschool De Vijf Pilaren in Buytenwegh is schoolvoetbalkampioen van Zuid-Holland geworden. Daar stopt het nog niet voor het talentvolle team uit Zoetermeer, zij strijden op 12 juni samen met de beste teams uit heel Nederland in de landelijke finale.

Aan het schoolvoetbalkampioenschap nemen, verspreid over heel Nederland, zo’n 200.000 kinderen mee. Hiervan zijn er nu slechts 50 nog steeds in de race zijn, zij zullen het in 6 teams tegen elkaar opnemen in de finale.

Youssef, Ayoub, Zakariya, Adam S., Yassin, Mohamed, Ismail, Milan, Paris, Adam A en Salih zijn allemaal lid van voetbalclubs verspreid over Zoetermeer, maar spelen samen voor het schoolvoetbal. De jongens hebben sinds 10 april, naast hun reguliere verplichtingen en wedstrijden vanuit de normale clubs, 23 wedstrijden gespeeld in de lokale finale, regiofinale en districtsfinale. Hierbij werden maar liefst 53 doelpunten gescoord!
De jongens werden eerst kampioen van Zoetermeer, daarna van regio Zoetermeer en schreven vervolgens ook het Zuid-Hollands kampioenschap op hun naam.

De jongens zijn tussen de 8 en 10 jaar oud en leren voetballen en samenwerken onder leiding van hoofdtrainer Fahad Soekhai. Fahad is zelf Hoofdtrainer van S.V. DWO van JO10 en traint het talententeam op de school. Fahad: “Het is een ongelooflijke reis geweest. Wij hebben als vrijwilligers en ouders van de kinderen enorm veel tijd en uren in ze geïnvesteerd en zijn ook enorm trots dat de jongens zover zijn gekomen. Wij zijn enorm trots op onze mooie stad om deze te vertegenwoordigen in Zeist bij de KNVB.”

De landelijke finale wordt gehouden in Zeist bij de KNVB Campus op 12 juni waarbij de zes beste schoolvoetbalteams het tegen elkaar opnemen.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-