Afbeelding Competitiedag E hockey Doing ZoetermeerOp zaterdag 8 juni van 10.50 tot 16.00 uur organiseert Sportvereniging Doing Zoetermeer een competitiedag voor de sport elektrisch rolstoelhockey, oftewel E- hockey of powerchairhockey, in sporthal De Veur in Zoetermeer.

Tijdens deze sportdag vol spectaculaire wedstrijden worden ook meteen de laatste wedstrijden van de competitie van ’23-’24 gehouden en worden de prijzen uitgereikt.
Doing E1 speelt in de eerste klasse van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) met teams uit alle hoeken van het land. Tot nu toe staat Doing E1 op de tweede plaats.

Daarmee heeft het de teams Upward E3 uit Arnhem, Delta Venlo E1 en B.H.V. Push E2 uit Breda achter zich kunnen houden. Alleen de GP Bulls uit Eindhoven bleek een te sterke tegenstander: dit team staat bovenaan en kan niet meer ingehaald worden. Doing kan nog wel ingehaald worden door Upward, maar dit laten zij aankomende zaterdag natuurlijk niet gebeuren.

Prijsuitreiking

Omdat de competitiedag van aanstaande zaterdag het slotstuk van de competitie is, worden zoals gebruikelijk ook de prijzen uitgereikt. De teams op de eerste, tweede en derde plaats krijgen de bekers.

De twee teams die aan het eind van deze competitiedag bovenaan staan, mogen deelnemen aan de zogenaamde ‘play-in-play-out’-wedstrijden waar promotie behaald kan worden. Oftewel, een extra motivatie voor Doing om alles op alles te zetten en op de tweede plaats te blijven, zodat ze een kans op promotie krijgen.

Over E-hockey

E-hockey is rolstoelhockey in elektrische rolstoelen. E-hockey wordt gespeeld door mensen die in het dagelijks leven een elektrische rolstoel gebruiken. In de competitieklasse waar Doing aan deelneemt, wordt er met vijf spelers per team gespeeld, waarvan vier veldspelers en een keeper. Er wordt gehockeyd met lichtgewicht handsticks of een T-vormige stick gekoppeld aan de rolstoel en een lichtgewicht bal met gaten. De sportrolstoelen kunnen een snelheid van 15 kilometer per uur behalen, waardoor het niet alleen een spectaculaire sport is om te spelen, maar ook om naar te kijken.

Over Sportvereniging Doing Zoetermeer

Doing is een vereniging voor aangepast en geïntegreerd sporten en bestaat sinds 1980. De naam Doing staat voor ‘DOor INzet Groot’. De door de club aangeboden sporten zijn tafeltennis, H-rolstoelhockey en E-rolstoelhockey. Tafeltennisen kan op alle niveaus, zowel recreatief als in competitieverband. H-hockey is rolstoelhockey in handbewogen rolstoelen, waar zowel mensen met als mensen zonder beperking aan kunnen deelnemen.

Heb je interesse om bij Doing mee te doen met E-hockey of een van de andere sporten? Kijk dan op hun website voor meer informatie: www.doing.nl

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-