DHM HOCDojo Hokori Meiyo HOC deed zaterdag 8 juni mee aan de kata cup van Budokai Senshi. Skylar, Seth, Maureen, Cathelijne en Victoria deden mee vanuit Dojo Hokori Meiyo en het Nederlandse IFK kata team. Maar ook op de Copa Valencia in Spanje werden prijzen gewonnen door het team.

Skylar startte de dag. Ze liep 2 erg strakke kata’s, helaas waren de scheidsrechters verdeeld en kreeg ze de vlaggen tegen. Een 4e plaats maar met een gouden rand want eigenlijk had ze meer verdiend. Victoria eindigde na 2 mooie uitvoeringen van de pinan als 3 in haar categorie. Seth versloeg al zijn tegenstanders, net als de week ervoor, een welverdiende 1e plaats dus.

Cathelijne deed ook mee vanuit het Nederlands team kata en heeft zichzelf gerevancheerd voor vorige week. Haar beide kata’s waren dit keer van dusdanige kwaliteit dat ze kampioen is geworden in haar categorie. De kata’s van Maureen waren strak en ze sloot de dag af met een mooie 2e plaats.

Amber zilver in Spanje

Zoetermeerse DojoEveneens op zaterdag 8 juni deed Dojo Hokori Meiyo ook nog mee aan de Copa Valencia in Spanje. Amber Mulder deed mee in de dames categorie volwassenen +65 kg.

Amber stond in haar eerste partij tegenover een Belgische tegenstander, de harde technieken vlogen over en weer, maar Amber behaalde de winst in deze partij. De halve finale vocht Amber daarna tegen een Spaanse tegenstander, ze liet geen spaan van haar heel en ook deze partij trok Amber naar zich toe. Door deze winst ging ze door naar de finale.

In de finale stond ze tegenover een bekende uit Spanje. Ambers technieken waren raak en haar tegenstander had er veel last van, maar deze dame bleek ook behoorlijk taai. Aan het einde van de partij gingen de vlaggen omhoog voor haar tegenstander en werd Amber 2e aan het einde van een mooi kampioenschap.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-