kimberly 2 copyDe van oorsprong Zoetermeerse Kimberly Alkemade (34) pakte dinsdagavond op haar tweede Paralympische Spelen, goud op de 200 meter. Zij deed dit in een nieuw paralympisch record van 25.42 seconden. Na reeds in het bezit te zijn het wereldrecord op de 100 en 200 meter, pakt ze nu dus olympisch goud in Parijs.

200 meter (categorie T64)

In de serie van de 200 meter liep Kimberley al een toptijd van 26.31. Deze tijd was van de series de beste tijd en hiermee kwalificeerde Kimberley zich direct  als favoriet voor de 200 meter afstand. Deze titelrol maakte ze met goud ruimschoots waar.

100 meter (categorie T64)

Het is Kimberly’s missie om op deze Paralympische Spelen op beide afstanden, de 100 en 200 meter, goud te behalen. De eerste medaille is dus al binnen nu nog de tweede. Kimberley loopt donderdagochtend  5 september de 100 meter.

kimberly 1Mensen inspireren

Wat voor de toen 8-jarige Kimberly een mooie zomervakantie in Spanje had moeten worden, eindigde in een drama. Bij een busongeluk overleed haar moeder en zelf verloor ze haar linkerbeen. Kimberly gaf echter niet op. Op 17-jarige leeftijd deed ze mee met een paralympische talentendag waar atletiek haar het meest trok. Dit had tot gevolg dat in 2019, Kimberly zich kwalificeerde voor zowel de 100 als 200 meter op het WK in Dubai. Daarna volgende de Paralympisch Spelen in Tokio waar ze brons haalde op de 200 meter.

Naast medailles behalen heeft Kimberly dan ook nog een missie. Ze wil mensen inspireren. Ze probeert door sport een positieve draai te geven aan haar handicap.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-