Wethouder Ronald Weerwag opende zondag 8 september officieel de Zuid-Hollandse Cricket Club (ZHCC) in het Westerpark. Weerwag benadrukte hoe deze nieuwe sport bijdraagt aan een breder sportaanbod in de regio en de mogelijkheden vergroot voor inwoners om aan sport te doen.

Na het doorknippen van het openingslint waagde de wethouder van sport zich ook nog zelf op het veld en sloeg de cricketbal om het nieuwe seizoen te starten.

Ook Guido Landheer, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond (KNCB), was aanwezig bij de festiviteiten. In zijn toespraak vertelde hij over de enorme groei die cricket in Nederland de afgelopen periode heeft doorgemaakt en de positieve ontwikkelingen binnen de sport.

                                 


Rehan Waheed, voorzitter van ZHCC, toonde zich verheugd over de grote opkomst tijdens de opening. Hij benadrukte dat de cricketvereniging openstaat voor iedereen in de regio en een inclusieve rol wil spelen in de maatschappij. "We willen iedereen de kans geven om hun favoriete sport te beoefenen bij ZHCC", aldus Waheed.

Tijdens deze bijzondere dag werd ook stilgestaan bij het succes van het eerste elftal van ZHCC. In hun debuutjaar werden zij ongeslagen kampioen van de 3e klasse in de landelijke competitie, een prestatie waar de club enorm trots op is.

Foto’s: Leon Koppenol

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-