ilion high jump 3De 20e editie van de Klaverblad International High Jump Meeting bij ARV Ilion is gewonnen door Daniel Kosonen uit Finland met een hoogte van 2,16m. Zondag 15 september werd in het Van Tuyllpark weer gestreden om de prijzen onder ruime belangstelling van het publiek.

Bij de heren Elite atleten werd Manuel Lando uit Italië tweede, ook met een hoogte van 2,16m en de derde plaats was voor Keyvan Ghanbarzadeh uit Iran met een hoogte van 2,13m. Asia Tavernini (Italië) won de dames Elite wedstrijd met een hoogte van 1,79m. Onder de deelnemers ook Europees Indoor Kampioen Douwe Amels die met een sprong over 2meter en 10 cm tekende voor plek nummer vier.

 highjump ilion  highjump ilion2

Vanwege het jubileum streden de Talenten tegen oud-deelnemer en winnaar Jan-Peter Larsen. Jan-Peter won de Meeting in 2004 en 2005 en is medeoprichter van dit evenement. Zijn PB staat op 2,25m en hij sprong dit seizoen nog een nieuw Nederlands record van 2,00m bij de Masters mannen 45+. Op de High Jump Meeting pakte Jan-Peter Larsen de eerste plaats met een sprong van 1,94m op de voet gevolgd door Max Cabrera Polanco, die ook 1,94m sprong. Een verdienstelijke derde plaats was er voor Bart Andriessen, die net als Jan-Peter Larsen atleet van Ilion is. Als er een gelijke hoogte wordt gesprongen door de deelnemers, wordt gekeken naar het aantal foutsprongen, een atleet krijgt drie kansen op elke hoogte.

Foto's: Rianne Veeninga, meer foto's op: https://flic.kr/s/aHBqjBHEev

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-