20190921 2017440Een selectie van acht karateka van Budoschool Kai Sei heeft zaterdag 21 september gestreden op de Lion-Cup 2019 te Luxemburg. Dit grote internationale kata en kumite toernooi telde dit jaar bijna 1000 deelnemers in diverse categorieën.


Marin Hagenaar ging vroeg in de ochtend de mat op in de categorie female U18 +59kg. Na winst in de voorrondes (1-0 tegen Portugal, 8-0 kiken tegen Duitsland en 1-0 tegen Italië), trok Marin ook de poulefinale naar zich toe. Na een gelijke score van 0-0 tegen voormalig Europees Kampioen uit België, viel de hantei (scheidsrechterbeslissing) met 3-2 uit in het voordeel van Marin en kon ze zich gaan opmaken voor de finale. Deze eindstrijd kon ze niet naar zich toe trekken en zij moest met 0-6 haar meerdere erkennen in de Belgische tegenstandster, met een prachtige zilveren medaille als resultaat.

In de grote poule female U16 -54kg (50 deelnemers) vocht Mex Onderwater, na een bye in de eerste ronde, een zeer goede eerste wedstrijd in de tweede ronde tegen België. Na een gelijke stand van 0-0 verloor ze deze met 2-3 op hantei (scheidsrechterbeslissing). Haar Belgische tegenstandster vocht zich door tot aan de finale, dus Mex kon zich gaan opmaken voor een lange herkansing. Na drie gewonnen wedstrijden (6-0 tegen Frankrijk, 3-0 tegen Nederland en 3-0 tegen Frankrijk) was ze de sterkste in de B-finale. Na een spannende wedstrijd met een gelijke score van 0-0 lag het in de handen van de scheidsrechters, die in het voordeel van Mex beslisten met een 3-2 hantei ...zeer verdiend brons voor Mex.


Hekkensluiter voor Kai Sei Wissal el Boudakhani, uitkomend in de categorie female U16 +54kg, maakte het feestje compleet. Door de eerste drie wedstrijden in de voorrondes te winnen (1-0 tegen Zwitserland, 4-1 tegen Frankrijk en 3-1 tegen Israël) drong Wissal door tot de poulefinale (halve finale). Met een 0-2 verlies tegen een Belgische plaatste ze zich net niet voor de finale, maar kon Wissal zich wel gaan opmaken voor de strijd om brons. In deze spannende eindstrijd tegen Frankrijk kwam het na een gelijke score van 0-0 aan op hantei (scheidsrechterbeslissing), die met 4-1 in het voordeel van Wissal uitpakte waarmee zij het brons veroverde.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-