20191006 12495Het Voetbalplus project bij DSO startte vanuit een zorgvraag van het Meerpunt. Kinderen met een beperking gaven aan wel graag te willen voetballen, maar geen vereniging te kunnen vinden die bij hen past. Sportondersteuner René van Oeffel ging aan de slag om dit probleem op te lossen.


René van Oeffel: “Jennifer Lexmond van Meerpunt nam contact met me op, of ik iets voor deze kinderen zou kunnen doen? Het is voor de kinderen geweldig om lekker te sporten, maar voor het hele gezin betekent het ook dat de ouders even ontlast worden. Dubbel belangrijk dus!”
Sportondersteuner René zocht op zijn beurt weer contact met de maatschappelijk ingestelde voetbalvereniging svDSO om daar een pilot op te zetten. Want in geheel Zoetermeer was nergens aanbod van voetbal voor kinderen/mensen met een beperking. Voetbalplus bij DSO is nu een paar maanden van start en heeft al een leuke groep met enthousiaste deelnemers en trainers. Ook Física fysiotherapiepraktijk geeft ondersteuning.

Voor Sv DSO en Sportondersteuner.nl aanleiding om het voetbalseizoen 2019/2020 te vervolgen met een officiële afdeling G-voetbal met trainingen op zondag, maandelijkse wedstrijden en deelname aan enkele toernooien. Dat alles tegen een laagdrempelige contributie.

 

Video: Mark en Jeremy Neijssel

-advertenties-

-goede doel-