halve marathon 1De eerste Halve Marathon Zoetermeer, na 8 edities Dekkerloop, ging zonnig van start. De lopers genoten van het prima loopweer: droog met een lekkere temperatuur en een fijn zonnetje. Het hele parcours was goed aangegeven en de lopers liepen overal op snel asfalt.

Tussen de lopers liepen verschillende pacers mee, met een grote vlag op hun rug waarop de verwachte aankomsttijd stond. Voor de sporters een mooie kans om een gelijkmatig ritme aan te houden en een nieuw persoonlijk record neer te zetten.
De sporters konden deelnemen aan 4 afstanden: 1,5 km, 5 km, 10 km en de halve marathon van 21,1 km.

halve marathon 2  halve marathon 6

Winnaars

De NDI Kids Run van 1.5km werd gewonnen door Lars Zuijderduijn, met op de tweede plaats Sergio Koeiman en als derde kwam Max Linnemann binnen.
FlexWorx! 5km werd gewonnen door Jan Berkhout, met op de tweede plaats Steven Kistemaker, gevolgd door Ron Legemaate op de derde plaats.
De winnaar van de Runnersworld Zoetermeer10km is Awet Haille, in een tijd van 34:13, op de voet gevolgd door Jeffrey van Noortwijk, die 4 seconden later finishte. Op de derde plaats eindigde Flo van der Vlist.
De Halve marathon van Just Notarissen werd gewonnen door Dez de Eerens, in een tijd van 01:13:10. De tweede en derde plaats waren voor respectievelijk Rick Salome en Reinout van der Broek.