EDT6258-ed-1

Trinko Keen foto door Elsbeth Parmentier

Zondag 23 november 2014 wordt in de Zoetermeerse Cor van Zijpzaal in het Castellum de derde ronde van de ETTU Cup gespeeld. In een best of five tussen Enjoy & Deploy Taverzo en de Belgische kampioen Logis Auderghem wordt bepaald, welk van beide teams zich plaatst voor de kwartfinales. Trinko Keen en Kang Donghoon zijn nieuw in de Zoetermeerse selectie.

Op 19 jarige leeftijd vertrok Trinko Keen als speler naar Duitsland en kwam sinds die tijd niet meer uit voor een Nederlandse club. Hij trainde vanaf dat moment in Duitsland en speelde daar zijn wedstrijden op het hoogst haalbare niveau in Europa. In tegenstelling tot Keen is tegenstander Saive nog altijd full time bezig met tafeltennis. Trinko daarover: “Saive is een sportman in hart en nieren. Hij leeft voor de sport en de strijd. Dat heb ik nooit zo sterk ervaren. Tien jaar geleden ben ik begonnen met een langzame overgang. vier Jaar geleden was die compleet. Twee jaar geleden werd ik toch weer getriggerd door mijn oude club Julich en kreeg ik verleden jaar onverwacht het aanbod om nog een keer de uitdaging aan te gaan in de Bundesliga bij een andere oud-club Pluderhausen. In Nederland ben ik terug gekomen in een andere rol als trainer en ondersteuner van jong talent. De combi is leuk. Al ligt bij mij het zwaartepunt buiten de sport bij mijn werk.”

De Belgen hebben nestor en zevenvoudig deelnemer aan de Olympische Spelen, Jean-Michel Saive binnen de gelederen. Tijdens de kwalificatie voor een plek bij de laatste 16 was Jean Michel Saive samen met Yannick Vostes verantwoordelijk voor 8 winstpartijen. Beiden heren verloren beiden slechts 1 partij, op positie 3 werd echter geen winst geboekt door de 18 jarige Merckx.

Coach Martin Brinkhoff over de samenwerking met Keen: “Dit jaar wissel ik vooral ervaringen uit met Trinko. Ik ben er tijdens de wedstrijden en hij twee avonden in de week bij de trainingen. Als speler heeft Trinko altijd een onorthodoxe speelstijl gehanteerd, waarbij vooral zijn verrassend harde backhand met veel spin wordt gespeeld. Hij heeft altijd de drang gehad om beter te worden en stiekem zie je dat nog steeds in de trainingen. Hij blijft altijd dingen proberen en gaat altijd voluit.”

Teammanager Ruud van Graafeiland laat weten in Zoetermeer veel fans uit Brussel te verwachten. De rode duivels waarmee ook de Logis boys zich afficheren staan bekend om hun sfeervolle steun aan de spelers van Logis Auderghem. In totaal mogen we 275 personen in de zaal toelaten, de laatste paar tickets zijn online nog beschikbaar op de website van www.taverzo.nl/ettu

-advertenties-

-goede doel-