Kai Sei team NK -21 jaar 2014In het weekend van 15 en 16 november 2014 werden door de Karate-do Bond Nederland in Apeldoorn de officiële Nederlandse Kampioenschappen Karate Jeugd, Cadetten, Junioren en -21 jaar 2014 gehouden. Ruim 500 karateka in de leeftijd van 8 t/m 20 jaar streden om de officiële nationale karate titels op de onderdelen kata (vorm) en kumite (sparren).

Zes karateka van het Kai Sei team stonden op het podium; zij behaalden twee keer goud, twee keer zilver en twee keer brons.

Zaterdagmiddag en zondag stonden in het teken van kumite (wedstrijdvechten). Olga Milovanova en Moussa Ouedda waren van Kai Sei de enige deelnemers op zaterdag. Olga, uitkomend in de categorie cadetten meisjes -54kg, won de voorronde en bereikte de halve finale. Na een voorsprong uit handen te hebben gegeven, verloor zij deze partij en behaalde daarmee het eerste brons voor Kai Sei. In de categorie heren 21 jaar -68 kg verloor Moussa in de voorrondes van de latere Nederlands Kampioen. Daardoor plaatste hij zich direct voor de B-finale, die hij nipt verloor en werd daarmee vijfde. Op zondag, dag twee van de NK, kwamen de overige acht karateka van Kai Sei op de wedstrijdvloer. Rayan Laghmich beet het spits af; uitkomend in de categorie jeugd jongens 8/9jaar -28 kg was hij oppermachtig. Rayan verpulverde zijn tegenstanders, zelfs in de finale, door alle wedstrijden met grote verschillen te winnen en werd zeer verdiend Nederlands Kampioen. Uitkomend in de categorie jeugd meisjes 12/13 jaar +55 kg won Nicky Gerritsen de voorrondes en bereikte zij de finale. In een zinderende eindstrijd verloor zij slechts met één punt verschil. Hiermee behaalde ze de tweede plaats en won de zilveren medaille. In de categorie jeugd meisjes 10/11 jaar +40 kg bereikte Wissal el Boudakhani, door het winnen van de voorrondes, de halve finale. Deze verloor ze van de latere Nederlands Kampioene, waardoor zij zich direct plaatste voor de B-finale. Jammer genoeg kon zij de strijd om de bronzen medaille niet in haar voordeel beslissen, waardoor zij vijfde werd.

In de categorie jeugd jongens 12/13 jaar -48 kg, strandde Michael Oostindie in de voorrondes. Helaas kwam zijn tegenstander niet in de finale, waardoor er geen herkansing in zat. Elvin Gerritsen, uitkomend in de categorie jeugd jongens 10/11 jaar +43 kg, won de voorrondes op scheidsrechterbeslissing en bereikte daarmee de halve finale. Deze wedstrijd wist Elvin met overtuiging te winnen, waarmee hij in de finale kwam. Omdat in de eindstrijd zijn tegenstander een maatje te groot bleek, behaalde Elvin het zilver en werd daarmee vice-Nederlands Kampioen. In de categorie jeugd jongens 12/13 jaar -42 kg verloor Glenn Leggedoor slechts met één punt verschil. Helaas zat er voor hem geen herkansing in. Noah Niese, uitkomend in de categorie jeugd jongens 10/11 jaar -43 kg, won met mooi karate overtuigend de voorrondes en de halve finale. In de finale had ook de tegenstander geen antwoord op dit karate en de Nederlandse titel was voor Noah een feit. Sarah Hagenaar verloor in de categorie jeugd meisjes 12/13 jaar -55 kg de kwartfinale van de latere finalist. Zij kwam daardoor wel in de herkansing, waarin zij wist door te dringen tot de B-finale. De zeer spannende strijd om het brons wist Sarah in haar voordeel te beslissen.